VIDEO: Proč jsme založili poradnu Mojra.cz a jak vám můžeme pomoci?

https://www.blog.mojra.cz/post/261

Doba jde stále kupředu a moderní technika si našla místo v životě každého z nás. Dnes a denně využíváme různé možnosti, které nám internet nabízí, ať už je to objednání jídla, dárků, dovolené, nebo právě konzultace s psychologem.


Proč jsme založili online psychologickou poradnu Mojra.cz? 


Dozvíte se to v tomto videu.



Video pro vás připravila majitelka a psycholožka online psychologické poradny Mojra.cz  PhDr. Michaela Miechová.

                                                                      


Na službu, která mě zaujala zdaleka nejvíce, jsem narazila ještě na škole. Jeden učitel nabízel lekce angličtiny online skrze službu Skype. Byl to skvělý nápad, který mi ušetřil spoustu času, který bych jinak trávila dojížděním. Naučit se anglicky z domu, od počítače, bylo přirozenější a pohodlnější a zanechalo ve mně důležitou zkušenost, na kterou jsem si vzpomněla až později v době, kdy jsem pracovala v manželské poradně.


Často jsem se setkávala s klienty, kteří mívali problémy s dojížděním, nebo potřebovali vyřešit krizové situace co nejdříve a při vší snaze jsem jim nemohla pomoci, protože volný termín byl až za tři měsíce. Tehdy se mi vybavilo staré abrahamické pořekadlo, že když nemůže Mohamed k hoře, musí hora k Mohamedovi. Tak se zrodil nápad poskytovat psychologickou pomoc rychle a efektivně online. Zrodila se Mojra.cz, jediná poradna svého druhu v České republice.


I když se v České republice jedná o novinku, neznamená to, že je tato metoda neověřená. V USA se jedná o běžnou praxi a vědecké studie jedna po druhé vyvracejí názor, že by byla konzultace online jakkoliv méněcenná. Například podle meta analýzy časopisu British Journal (Machado, 2016), který zpracoval data 59 akademických publikací, je online terapie účinnější, než čekání na volný termín u psychologa. Z přímého porovnání účinnosti terapie tváří v tvář a online terapie navíc vyplývá, že je online terapie srovnatelná s návštěvou ordinace. (Machado a kol., 2016, Olthuis et al, 2015) Při konzultacích provedených přes Skype pak došlo k redukci symptomů na úrovni srovnatelné s terapií tváří v tvář (Choi et al, 2013, Crow et al, 2009). 



Přečtěte si také náš příběh a zjistěte, co už máme za sebou a proč děláme to, co děláme



V dnešní uspěchané době nemáme času nazbyt. Při komunikaci s psychologem online ušetříme čas, který bychom jinak věnovali dojíždění do kamenné poradny, což jistě každý ocení.






 

Pokud si vyberete možnost online konzultace v naší online psychologické poradně Mojra.cz naleznete jednoduchý návod na to, jak se objednat ve videu i v článku Krok za krokem:Jak se objednat k psychologovi.

 







Pokud si nevíte rady a pořád trochu tápete, jestli pomoc psychologa vyhledat nebo ne, rádi vám s tím pomůžeme. Můžete využít naší telefonické podpory (+420 731 226 690) nebo napsat e-mail na adresu poradna@mojra.cz.  Technická podpora je vám také k dispozici na chatu, který naleznete v pravém dolním rohu na našich webových stránkách.

Stačí, když stručně popíšete váš problém a my vyhledáme psychologa přímo pro vás, pomůžeme s objednávkou a objasníme všechny dotazy a nejasnosti týkající se psychologické konzultace.












Právě jste zhlédli VIDEO: Proč jsme založili poradnu Mojra.cz a jak vám můžeme pomoci? 

Komentáře

  • Připojte se do diskuze.
    Zadéjte Váš kometář.

  • Avatar

Podobné články



Jak objednat dítě k psychologovi?

Jak objednat dítě k psychologovi?

Návštěva psychologa je velice citlivé téma. Zejména v případě dětí se nad vším snáší mnoho otazníků. Je potřeba jít s dítětem k psychologovi? Kdy bychom jako rodiče neměli návštěvu psychologa odkládat? Jaké máme možnosti? Není na to naše dítě ještě moc malé?.... Pojďme se tomu podívat na zoubek. Mnoho rodičů neví, jaký je rozdíl mezi psychologem a psychiatrem, takže mi dovolte krátce toto objasnit. Zatímco PSYCHIATR je lékař, který d...

Pokračovat ve čtení

Soukromý psycholog vs. psycholog na pojišťovnu

Soukromý psycholog vs. psycholog na pojišťovnu

Rozhodli jste se vyhledat pomoc psychologa, ale neumíte se rozhodnout, zda si vybrat soukromou poradnu, nebo tu, kde vám konzultaci uhradí pojišťovna? Vše má svá pro a proti. Pojďme se tedy podívat na to, co vám může soukromý psycholog oproti psychologovi na pojišťovnu nabídnout. Třeba vám to ulehčí rozhodování.Když terapii proplácí pojišťovnaNěkteří lidé jednoduše nemají dostatek financí na to, aby si mohli zaplatit terapii u soukromého psychologa. Nebo...

Pokračovat ve čtení

Co dělat, když dítě nechce chodit do školy?

Co dělat, když dítě nechce chodit do školy?

Článek obsahuje: rada odborníka, komentář a diskuze s psychologem.  Každé dítě se někdy chce ulít ze školy, aby se vyhnulo testu, zkoušení, nebo se mu prostě jen nechce ráno brzo vstávat. Vzpomeňme si na svá školní léta, také jsme to na své rodiče několikrát zkoušeli a vymýšleli si různé důvody, které nám v návštěvě školy brání. Pokud vás dítě přemlouvá, abyste jej nechali sem tam doma, není to nic alarmují...

Pokračovat ve čtení

Psychologové portálu Mojra.cz

Štítky


Objednejte si konzultaci ještě dnes!    Objednat