MOJRA.CZ: Naše cesta 2015-2020

https://www.blog.mojra.cz/post/232

Nedávno jsme přivítali rok 2020 a s ním se nám otevírají nové možnosti, cesty a výzvy. Děkujeme vám, našim klientům a partnerům, že jste stáli při nás, věřili nám a spolu s námi tvořili (a stále tvoříte) budoucnost moderní psychologie.


Jak už to tak bývá, i za naší poradnou stojí určitý příběh. Místy opravdu náročný. Každé škobrtnutí nás však posunulo dále, z chyb jsme se poučili a vyrostli. A jelikož jsme s vámi již pět let, chceme vám naši cestu alespoň trochu přiblížit. Přečtěte si náš příběh a zjistěte, co už máme za sebou a proč děláme to, co děláme.


Zrození online psychologické poradny Mojra.cz

 

2015

Na počátku stál člověk. No vlastně dva lidé – psycholožka PhDr. M. Miechová a softwarový architekt R. Hudeček. A ti chtěli vyřešit (psychické, rodinné, pracovní aj…)  problémy ostatních. Co nejrychleji a co nejjednodušeji. A tak si v roce 2015 začali pohrávat s myšlenkou dostupné psychologické poradny. A přišla otázka číslo jedna – Jak zkrátit objednací lhůty? Další pak na sebe nenechaly dlouho čekat – Jak ušetřit čas psychologům i klientům? A co ti, kteří se kvůli práci nebo jiným okolnostem nemohou k psychologovi dostat? Jak zajistit klientům 100% diskrétnost a anonymitu? …


A tehdy se jim vybavilo jedno staré pořekadlo: Když nemůže Mohamed k hoře, musí hora k Mohamedovi. Proč nevyužít vymoženost moderní doby – internet – a poskytovat tak psychologickou pomoc rychle, efektivně a online? A nápad byl na světě.

 

2016

O tom, že vymyslet projekt je jedna věc, ale důkladně jej připravit je věc druhá svědčí fakt, že trvalo celý rok, než jsme mohli online psychologickou poradnu spustit. Bylo třeba vyřešit hodně překážek, promyslet, jak to bude vlastně celé fungovat, abychom klientům i psychologům vše co nejvíce ulehčili. Přes jaké programy budeme poradenství poskytovat, jak zajistíme agendu, jak se budou moci klienti objednat atd. atd.


Nakonec se nám to podařilo, a v prosinci roku 2016 jsme první online psychologickou poradnu Mojra.cz oficiálně spustili. Měli jsme pouze dva psychology a náročný začátek před sebou.

 

2017

Po oficiálním spuštění online poradny se žádné veliké boom nekonalo. Byla to služba nová, neodzkoušená. A novot se většinou ta naše povaha česká spíše obává, než aby je přijala s otevřenou náručí.


A tak přichází první objednávka konzultace až o dva měsíce později, tedy v únoru 2017. Mojra.cz tak může oslavit svůj první úspěch – získala prvního klienta a začíná se pomalu, ale jistě blýskat na lepší časy.


2018–2020

Po první objednávce jsme neusnuli na vavřínech, ale začali na sobě, respektive na naší poradně, usilovně pracovat. Oslovili jsme nové partnery, zapracovali na reklamě, rozšířili tým psychologů, začali psát blog…


Poslední dva roky byly náročné, ale díky naší vytrvalosti a vizi jsme začali spolupracovat s firmami jako Raiffeisen BANK, Moneta Money Bank (bene+), Lékárna.cz, Ottobock., Police Card Club, Webasto a mnoha dalšími.


Kromě více než 230 článků pro vlastní blog jsme zveřejnili také vstupy a články našich psychologů v různých periodikách, např. v novinách Regionálního vydavatelství, inzertním magazínu Partner, Magazínu OKO, Programu aj.


Podařilo se nám také navázat spolupráci s 32 obcemi, v rámci jejich zpravodajů, sociálních sítí a webových stránek. 



       Pokud vás zajímají aktuální informace o tom, s jakými partnery spolupracujeme, naleznete je v patičce stránky pod Spolupráce



Snažíme se neustále zdokonalovat, upravujeme naše stránky tak, aby byly pro všechny přehledné nejen na počítači, ale i z mobilních telefonů. Vycházíme vstříc i těm, kteří sice žijí na území ČR, ale čeština není jejich rodným jazykem – nabízíme konzultace také v anglickém, německém, polském, slovenském, francouzském i španělském jazyce.

 



Spolu s vámi jsme vyrostli a díky vám rosteme dále. Děkujeme!


 

 

 

Shrnutí naší cesty od 2015 do 2020 ve videu. 








Právě jste četli článek: MOJRA.CZ: Naše cesta 2015-2020

Komentáře

  • Připojte se do diskuze.
    Zadéjte Váš kometář.

  • Avatar

Podobné články



Mojráček: Jak motivovat děti k domácím pracím?

Mojráček: Jak motivovat děti k domácím pracím?

Autor: Psychologická poradna| Jak motivovat děti k domácím pracím? Co funguje a co ne? Jak k dětem přistupovat?Byl víkend a maminka po snídani poprosila Mojráčka, jestli by mohl vyluxovat celý dům. Mojráček jí to slíbil. Po snídani se ale zvedl od stolu, neodnesl si ani talířek, a utíkal do svého pokoje, kde si zapnul počítač. Když se ani za hodinu nezačalo nic dít, zavolala maminka na Mojráčka znovu. „Jóó,“ volal Mojráček na maminku z pokojen, „...

Pokračovat ve čtení

POPORODNÍ DEPRESE: Když je mateřství plné smutku

POPORODNÍ DEPRESE: Když je mateřství plné smutku

Mateřství je obvykle spojováno především s pozitivními pocity. Těšení se na miminko. Radost z prvního úsměvu. Dojetí z miminkovské vůně. Pocit všeprostupujícího štěstí. Pravdou ovšem je, že téměř každá pátá maminka se potýká také s množstvím negativních emocí. Všudypřítomný strach, úzkost, vyčerpání, zmatek. Mateřství přináší množství změn, novou životní roli a pořádný hormonální koktejl. Prozatím se stále...

Pokračovat ve čtení

Nebojte se dětského psychologa! Pomůže vašemu dítěti i vám

Nebojte se dětského psychologa! Pomůže vašemu dítěti i vám

Děti se mohou potýkat s různými problémy, ať už jsou to obtíže ve škole, změny v chování, deprese, úzkosti, strach, nebo jen nejistota v nových situacích. Mnoho rodičů se obává vyhledat pomoc dětského psychologa. Strach z neznámého, stigmatizace a mýty o psychologické péči brání rodičům v tom, aby pomohli svému dítěti i sobě samým. Co dětský psycholog dělá? Dětský psycholog se zaměřuje na péči o duševní zdraví dětí...

Pokračovat ve čtení

Psychologové portálu Mojra.cz

Štítky


Objednejte si konzultaci ještě dnes!    Objednat