VIDEO: Sebeláska a sebepřijetí- 2. část

https://www.blog.mojra.cz/post/302

V předchozím videu jsme načali téma sebelásky. Zaměřili jsme se na první základní schod v cestě za sebeláskou, a to je sebepoznání.  V tomto článku na něj volně navážeme druhým schodem, a tím je sebepřijetí.



Mnoho lidí má problém najít cestu k sobě samému a mít se rádi. Přitom sebeláska a kladný vztah k vlastnímu Já ovlivňuje člověka hned v několika oblastech!


Co je to sebeláska a sebepřijetí? 


Dozvíte se to v tomto videu.



Video pro vás připravila psycholožka online psychologické poradny Mojra.cz -  PhDr. Lenka Kolajová


Máte se rádi? Jste sami se sebou spokojení? Mnoho lidí na tuto otázku odpovídá negativně, případně řeknou: Mám se docela rád/a, ale… Pro dnešní dobu je typické, že klade na každého z nás obrovské nároky. Jak máme vypadat, co máme říkat. Někteří tak celý život investuje všechnu svou energii do toho, aby neustále plnili očekávání svého okolí a zapomínají přitom na tu nejdůležitější osobu: NA SEBE.




Nedostatek sebeúcty vede k tomu, že si člověk nevěří, nedokáže snést kritiku, bojí se konfliktů, nechává si ubližovat psychicky i fyzicky, všechny hádky velmi těžce prožívá a často propadá depresím a úzkostem.




Láska k vlastní osobě je důležitým předpokladem pro to, aby se vám dařilo navazovat vztahy s druhými lidmi. Pokud máte vůči sobě vypěstovaný špatný vztah, projeví se to i na vašem sebevědomí a sebeúctě. Když pak přijde na vztahy s druhými lidmi, může se stát, že nebudete vědět, jak jejich lásku přijmout a budete o ní pochybovat. Proč si vlastně vybral mě? Co tím sleduje?



Pokud se přeci jenom někomu vaši nedůvěru podaří překonat, je tu možnost, že se váš vztah stane závislým typem vztahu. Lidé, kteří si sami sebou nejsou jistí, mají tendenci více žárlit a upínat se ke svému partnerovi. Neumí si představit, že by je mohl mít rád někdo jiný. Závislý vztah rozhodně není zdravý typ vztahu.



Nejdůležitějším člověkem ve vašem životě jste vy sami!




Bojujete s přijetím sebe sama nebo cítíte, že vás nízké sebevědomí v životě brzdí? Můžete se obrátit na odborníka: psychologa nebo třeba kouče. Ti s vámi budou na vašem vztahu k sobě samému pracovat, pomohou vám najít a upevnit vaše silné stránky a společně budete hledat cesty a možnosti, jak být sám se sebou spokojený a šťastný.




|   Více o sebelásce a sebepoznání si můžete přečíst v článku JÁ v hlavní roli: Proč je sebeláska důležitá?  | |  








 

Pokud si vyberete možnost online konzultace v naší online psychologické poradně Mojra.cz naleznete jednoduchý návod na to, jak se objednat ve videu i v článku Krok za krokem:Jak se objednat k psychologovi.

 







Pokud si nevíte rady a pořád trochu tápete, jestli pomoc psychologa vyhledat nebo ne, rádi vám s tím pomůžeme. Můžete využít naší telefonické podpory (+420 731 226 690) nebo napsat e-mail na adresu poradna@mojra.cz.  Technická podpora je vám také k dispozici na chatu, který naleznete v pravém dolním rohu na našich webových stránkách.

Stačí, když stručně popíšete váš problém a my vyhledáme psychologa přímo pro vás, pomůžeme s objednávkou a objasníme všechny dotazy a nejasnosti týkající se psychologické konzultace.












Právě jste zhlédli VIDEO: Sebeláska a sebepřijetí- 2. část

Komentáře

  • Připojte se do diskuze.
    Zadéjte Váš kometář.

  • Avatar

Podobné články



Body positivity: Vyhýbejte se extrémům a najděte rovnováhu

Body positivity: Vyhýbejte se extrémům a najděte rovnováhu

V dnešní době, kdy se všude kolem nás množí obrazy dokonalosti, je stále více zdůrazňováno přijetí vlastního těla a odmítání extrémů. Tento nový přístup ještě více reflektuje potřebu rozumět fyzickému, mentálnímu a emocionálnímu zdraví. Přijmout své tělo neznamená rezignovat na zdravý životní styl, spíše to značí oslavu individuálních rozdílů a snahu nalézt osobní rovnováhu. Je důležité odmítat extrémy, které propagují nerealistic...

Pokračovat ve čtení

Valentýn: Jaký vliv má tento svátek na naše emoce?

Valentýn: Jaký vliv má tento svátek na naše emoce?

Valentýn, den zamilovaných, je každoročně spojen s návaly růží, čokolád a romantických gest. Pro mnohé je toto sváteční období zdrojem radosti a romantiky, zatímco pro jiné může být spíše zdrojem stresu a úzkosti. Z pohledu psychologie můžeme zkoumat různé aspekty Valentýna a jeho dopad na naše emoce a vztahy. Ideál romantické lásky Jedním z hlavních faktorů, který ovlivňuje naše pocity v době Valentýna, je sociální tlak. Média a reklamy n...

Pokračovat ve čtení

Online psychologická poradna MOJRA a RBP zdravotní pojišťovna: Nový standard v péči o vaše duševní zdraví

Online psychologická poradna MOJRA a RBP zdravotní pojišťovna: Nový standard v péči o vaše duševní zdraví

V dnešním uspěchaném světě, kde se stres, úzkost a deprese stávají stále běžnějšími, se péče o psychické zdraví stává prioritou. Zatímco je péče o fyzické zdraví běžně dostupná, péče o psychiku často čelí různým bariérám, jako je stigma, nedostatek zdrojů nebo nedostatečná informovanost.   Je nám ctí oznámit, že online psychologická poradna MOJRA a RBP zdravotní pojišťovna spojily síly s cílem odstranit tyto bariéry a poskytnout...

Pokračovat ve čtení

Psychologové portálu Mojra.cz

Štítky


Objednejte si konzultaci ještě dnes!    Objednat