Jak najít českého psychologa v Anglii?

https://www.blog.mojra.cz/post/267

Barevná vřesoviště, tajemná příroda, nebo historický Londýn. Anglie, nebo spíš celé Spojené království, má pro nás Čechy určité kouzlo. Nejeden z nás se vypraví na poznávací zájezd ať už přímo do centra Londýna, do Skotska za krásami jeho hlavního města Edinburghu, nebo do některého z hrabství Severního Irska.  


Pokud Velkou Británií pouze projíždíte, setkáte se s velmi přívětivým a ohleduplným přístupem starousedlíků. Budou na vás mluvit pomalu, pomáhat vám pochopit, co chtějí říct, gestikulovat a okouzlí vás svou pohostinností. To ale jen do doby, než se rozhodnete stát „jedním z nich“. Jakmile se totiž jednou rozhodnete do Anglie přestěhovat, budou od vás všichni tito milí lidé požadovat opravdu vysokou úroveň angličtiny, znalost jejich zvyků a mnoho a mnoho dalšího.


Najednou na vás nikdo nebude brát ohledy. Čeká vás pořádný kulturní šok! Přičtěte k tomu ještě samotu, stesk po rodině, jazykovou bariéru, všudypřítomnou byrokracii, partnerské problémy a mnoho dalšího. Na problém je zaděláno…



Najít česky mluvícího psychologa v zahraničí? Skoro nemožné. Svěřovat se s problémy v cizím jazyce? Náročné.


Psychologická péče v Anglii


Možná jste řešili nějaké problémy už doma, v Česku. A myslíte si, že je cestou do zahraničí vyřešíte. Nebo se na vás nabalují postupně, s léty života v zahraničí. Ať tak či onak, dospěli jste do bodu, že si o všem chcete promluvit s odborníkem. Na koho se obrátit?


Jednou z možností je vyhledat anglicky hovořícího psychologa. Jenže ten se s vámi bude bavit pouze anglicky. Což sice není problém, protože nejspíš tento jazyk ovládáte perfektně, ale popravdě, snáze vyjádříte své pocity a obavy jazykem, který je pro vás přirozený – vaší mateřštinou. Nejedna studie totiž poukazuje na to, že v každém jazyce člověk myslí trochu jinak.


Český psycholog v Anglii?


Najít psychologa v zahraničí není jen tak. Poraden je sice spousta, ale není to jako návštěva u lékaře. Když se necítíte dobře fyzicky, např. vás trápí chřipka, dokážete své potíže jednoduše popsat. Ony se totiž nemoci projevují všude na světě stejně a mají svá ustálená slovní spojení v různých jazycích.


Jenže vy nepotřebujete popsat, jak se cítíte navenek, ale uvnitř – duševně. A najednou zjistíte, že nedokážete najít správné označení pro pocit, který vás trápí. A tak začnete hledat v jiných vodách. Ani strýček Google vám najednou neumí pomoci. Protože pod pojmem český psycholog v Londýně, v Birminghamu, v Cambridgi, ve Wellsu, v Newcastle, v Edinburghu, nebo kdekoli jinde nejspíš nic nenajdete. A sednout do auta nebo na letadlo a vydat se za česky mluvícím psychologem zpět do rodné země? Nemyslitelné.


Naštěstí jsou už dávno pryč doby, kdy bylo nutné psychologa navštívit přímo u něj v ordinaci. V současné době je zde totiž možnost psychologického poradenství online.


Online psychologické konzultace


Výhodou dnešní doby je, že díky moderním technologiím můžete s psychologem hovořit v podstatě odkudkoli. Stačí vám k tomu jen několik věcí, které dnes vlastní každý z nás – mobil, počítač, internet…


Konzultace s psychologem může probíhat formou klasického telefonního hovoru, přes email, nebo jako videohovor přes Skype, WhatsApp, Viber. Díky rozhovoru přes webkameru můžete s psychologem v podstatě udržovat kontakt tváří v tvář i na dálku. A co je na tom nejlepší? Že tyto online konzultace budou probíhat v jazyce, který je vám nejbližší. Tedy ve vaší mateřštině.


Online psychologická poradna Mojra.cz


Jsme první poradnou v ČR, která poskytuje konzultace s psychologem formou online rozhovoru. Máme za sebou již několik let praxe, fungujeme již od roku 2016 a nabízíme všechny výše zmíněné typy konzultací – emailem, telefonickou i přes webkameru.


Jedním z důvodů, proč jsme se online psychologickou poradnu Mojra.cz rozhodli založit, byla právě situace Čechů v zahraničí. Jsme si dobře vědomi toho, že vztahové, pracovní, či osobní problémy se člověku nevyhýbají ani v zahraničí, a proto jsme našim krajanům chtěli zajistit možnost psychologické péče v českém jazyce, i když oni sami jsou od hranic České republiky třeba několik tisíc kilometrů daleko.


Plně si uvědomujeme, že jsou problémy, které nesnesou odkladu. Proto se u nás nesetkáte s dlouhými čekacími lhůtami, ale konzultaci s psychologem můžete mít reálně již do hodiny od jejího objednání. A to nejen v pracovní dny, ale i o víkendu. Navíc v dopoledních, odpoledních i večerních hodinách.

 

Samotná objednávka konzultace je pak velmi jednoduchá. V horním menu klikněte na tlačítko OBJEDNAT SE, zvolte způsob konzultace a psychologa. Objednávkový formulář vás pak objednávkou provede hezky krok po kroku. Více o tom, jak si u nás můžete konzultaci objednat najdete také ve videu: Jak se objednat k psychologovi?

 




Před problémy se nikde neschováte, proto je ideální mít po ruce rychlé a efektivní řešení ve formě online konzultací s psychologem, který hovoří vašim rodným jazykem.





Pokud vás zajímá, jak se můžete v naší poradně Mojra.cz objednat, naleznete videonávod pod tímto odkazem VIDEO: Jak se objednat k psychologovi. 







Právě jste četli článek: Jak najít českého psychologa v Anglii?

Komentáře

  • Připojte se do diskuze.
    Zadéjte Váš kometář.

  • Avatar

Podobné články



Stres a jeho vliv na fyzické a psychické zdraví

Stres a jeho vliv na fyzické a psychické zdraví

Cítíte se někdy, jako by váš život byl plný napětí, které se z vás jen tak nevytratí? Nejste sami. Stres je ten tichý společník, který se v našich životech často objevuje nečekaně. Ať už jde o práci, rodinu nebo jen každodenní situace, může nás zaskočit a ovlivnit tak naše celkové zdraví. Ale jak se stresem efektivně bojovat a nenechat se jím svázat? Tento článek je průvodcem, který vám ukáže, jak na to. Získáte náhled na to, jak ...

Pokračovat ve čtení

Jak objednat dítě k psychologovi?

Jak objednat dítě k psychologovi?

Návštěva psychologa je velice citlivé téma. Zejména v případě dětí se nad vším snáší mnoho otazníků. Je potřeba jít s dítětem k psychologovi? Kdy bychom jako rodiče neměli návštěvu psychologa odkládat? Jaké máme možnosti? Není na to naše dítě ještě moc malé?.... Pojďme se tomu podívat na zoubek. Mnoho rodičů neví, jaký je rozdíl mezi psychologem a psychiatrem, takže mi dovolte krátce toto objasnit. Zatímco PSYCHIATR je lékař, který d...

Pokračovat ve čtení

Soukromý psycholog vs. psycholog na pojišťovnu

Soukromý psycholog vs. psycholog na pojišťovnu

Rozhodli jste se vyhledat pomoc psychologa, ale neumíte se rozhodnout, zda si vybrat soukromou poradnu, nebo tu, kde vám konzultaci uhradí pojišťovna? Vše má svá pro a proti. Pojďme se tedy podívat na to, co vám může soukromý psycholog oproti psychologovi na pojišťovnu nabídnout. Třeba vám to ulehčí rozhodování.Když terapii proplácí pojišťovnaNěkteří lidé jednoduše nemají dostatek financí na to, aby si mohli zaplatit terapii u soukromého psychologa. Nebo...

Pokračovat ve čtení

Psychologové portálu Mojra.cz

Štítky


Objednejte si konzultaci ještě dnes!    Objednat