„Dnes ne miláčku!“ Aneb ZABIJÁCI SEXUÁLNÍ TOUHY

https://www.blog.mojra.cz/post/152

K fungujícímu partnerskému vztahu patří i sex. Někdy na něj však nemáme z nějakého důvodu ani pomyšlení. Ať už kvůli nemoci, těžkému dni v práci apod. Je to jev zcela normální, ale nemělo by se to stát pravidlem.


Vše souvisí se vším, problémy se sexem se dříve či později odrazí na fungování vztahu a partnerská krize je na spadnutí. Často pak hledáme útěchu v náručí někoho jiného namísto toho, abychom se s partnerem snažili najít řešení. V dnešním článku si tedy popíšeme nejčastější zabijáky sexuální touhy a jak se s nimi vypořádat.


Stereotyp


Každé období zamilovanosti jednou skončí a vztah se přehoupne do vážnější roviny. Všímáme si více partnerových chyb, chladne i naše sexuální touha a vášeň. Sex přestává být (zejména u dlouhodobých vztahů) na pořadu každého dne, naše fantazie nepracuje na plné obrátky, a tak je nasnadě, že se postupem času vkrade do postelových hrátek stereotyp a s ním přichází nuda.


Řešení:

Musíte usilovat o změnu, být více spontánní. Plánování sexu podle diáře je rozhodně špatně. Vyzkoušejte s partnerem nové polohy, sexuální praktiky, převleky… Popusťte otěže fantazii a okořeňte váš sexuální život něčím novým.


Děti

Znají to všichni rodiče. Únava, stres, každodenní péče o dítě, to jsou největší zabijáci sexuální touhy. Partnerky většinou po celém dni upadnou vysílené do postele a na sex nemají ani pomyšlení.


Řešení:

Muži by měli svým ženám s péči o děti a domácnost pomáhat. A ženy by zase neměly zapomínat, že mají doma partnera, který si také zaslouží projevit lásku. Není na škodu svěřit občas děti prarodičům na hlídání a udělat si večer jen pro sebe.


Hádky

Že je usmiřovací sex tím nejlepším? Pro někoho možná ano, ale většinou tomu tak není. Po hádce je těžké jen tak na vše zapomenout a naladit se na tu správnou sexuální vlnu. Jestliže pak jeden partner chce spor urovnat v posteli a druhý to odmítá, může to vyústit opět v hádku… A tak stále dokola…


Řešení:

Naučit se spory řešit co nejklidněji a komunikovat s partnerem. To, že nedojde po hádce k usmiřovacímu sexu nemá být vnímáno jako akt pomsty. Pokud tedy nebudete mít po konfliktu chuť na sex, musíte svůj postoj partnerovi vysvětlit tak, aby vás pochopil.


Stres

Dalším z častých zabijáků sexuální touhy je stres a únava. Psychické vyčerpání po náročném dni se odrazí i na našem sexuálním apetitu.


Řešení:

Zkuste na sebe neklást tolik nároků, rozvrhnout si den tak, abyste nevyčerpali všechny vaše síly. Pokud jsme pod neustálým stresem, musíme s tím také začít něco dělat – vyhýbat se stresujícím situacím, navštívit odborníka apod.



Nízké sebevědomí

Mnoho žen se potýká s nespokojeností s vlastí postavou, bojí se pak před partnerem svléct, protože si myslí, že nejsou dost přitažlivé. Muži bojují se strachem, že jejich „výbava“ není dostatečně velká apod.


Řešení:

Pracujte na svém sebevědomí, jestliže jste s něčím nespokojeni, změňte to. Nezapomínejte na to, že pro svůj protějšek jste jistě přitažliví, jinak by po vás sexuálně netoužil. Neházejte proto flintu do žita, jestliže nejste podle svého názoru dokonalí. Nechte to na posouzení partnerovi, třeba se mu právě líbí nějaké to kilo navíc apod. Muži by si zase měli uvědomit, Že většina žen netouží po tom, aby jejich partner měl obrovský penis, který nebudou schopny ani pojmout.


Rozdílná libida

Jeden vyžaduje sex každý den a druhý si vystačí s pohlavním stykem jedou do týdne? Rozdílné sexuální touhy mohou být ve vztahu velkým problémem.


Řešení:

Netlačte na partnera a nevyžadujte sex, vede to často právě k opačnému výsledku, než byste očekávali. Partner bude pod tlakem a pohlavní styk začne s největší pravděpodobností naprosto odmítat. I zde tedy hraje důležitou roli komunikace, nastavení určitých hranic a kompromisů.


Předčasná ejakulace

Rychlé vyvrcholení je problémem zhruba 20% mužů všech věkových kategorií. Přesto se tento problém rozhodnou řešit jen někteří. Ženy tak ztrácí chuť na sex, protože ví, že nedosáhnou na vrchol.


Řešení:

Zde radíme rozhodně návštěvu sexuologa či urologa. Jen tak můžete problém s předčasným vyvrcholením vyřešit a docílit toho, že sex nebude otázkou pouhých dvou minut.


Anorgasmie

Problém týkající se převážné většiny žen. Okolo 10% žen podle studií nikdy nedosáhlo orgasmu a přes 40% jen v některých případech. Problém se pak projeví na sexuálním životě partnerů, muž začne trpět pocitem méněcennosti, začne si vyčítat, že nedokáže partnerku dovést k vrcholu. A sexuální touha začne opadat.


Řešení:

Stejně jako u problému s ejakulací i zde doporučujeme vyhledat pomoc odborníka, který odhalí příčinu ženské anorgasmie a navrhne vhodné způsoby, jak problém vyřešit.

 






Ať už se potýkáte s jakýmkoliv problémem v oblasti sexuálního života, vždy je namístě jej začít co nejdříve řešit. Pokud totiž partneři nedojdou sexuálního uspokojení v rámci jejich vztahu, je vysoce pravděpodobné, že začnou své potřeby naplňovat někde jinde. Proto neváhejte a vyhledejte pomoc odborníka z oblasti partnerských vztahů. S jeho pomocí se pak dopátráte příčiny vašich problémů, získáte nezaujatý pohled na věc a návrh řešení tak, abyste váš vztah zachránili. 









Právě jste četli článek: „Dnes ne miláčku!“ Aneb ZABIJÁCI SEXUÁLNÍ TOUHY

Komentáře

  • Připojte se do diskuze.
    Zadéjte Váš kometář.

  • Avatar

Podobné články



Partner je závislý na alkoholu, jak mu můžu pomoct?

Partner je závislý na alkoholu, jak mu můžu pomoct?

Na úvod bychom si velmi stručně vysvětlili, co je alkohol a jak vzniká závislost na alkoholu. Alkohol je nebezpečná droga, na které máme ze všech návykových látek nejvíce závislých lidí. Nebezpečí alkoholu spočívá mimo jiné v tom, že je v Česku i na Slovensku spojený s nejrůznějšími společenskými událostmi, jako jsou narozeniny, svatby, Vánoce, Nový Rok a tak podobně. Všechny tyto faktory přispívají k tomu, že máme tendenci vn...

Pokračovat ve čtení

Život s alkoholikem: Sliby, naděje a zklamání

Život s alkoholikem: Sliby, naděje a zklamání

Alkohol. V České republice látka, která silně zasahuje do společenského a rodinného života. Pije se, když se daří i když se nedaří. Připíjíme lidem na zdraví, na šťastný život i za dobře odvedenou práci. Některým ovšem alkohol přeroste přes hlavu. Nepijí na radost ani na žal, ale pijí, aby byli. Aby vůbec byli schopni existovat a fungovat. Z alkoholu se tak stává jediný smysl života a ničí nejen dotyčného, ale i všechny okolo něj.Život...

Pokračovat ve čtení

10 rad, jak pomoci alkoholikovi

10 rad, jak pomoci alkoholikovi

Závislost na alkoholu je nemoc, která je náročná nejen pro závislého, ale také pro jeho nejbližší. Ti mnohdy vlastně vůbec neví, co mají dělat. Často proto jen bezmocně přihlížejí, jak jejich blízký – ať už partner, sourozenec, dítě nebo kamarád – bojuje se svými démony. Vstává a znovu padá. Pořád a pořád dokola.  Přemýšlíte, co pro něj můžete udělat? V dnešním článku si shrneme deset nejdůležitějších rad, jak alkohol...

Pokračovat ve čtení

Psychologové portálu Mojra.cz

Štítky


Objednejte si konzultaci ještě dnes!    Objednat