Milostný trojúhelník: Kamarádka je milenkou mého muže!

https://www.blog.mojra.cz/post/291

Vaše nejlepší kamarádka, člověk, kterému věříte a se vším se mu svěřujete. Váš manžel, láska vašeho života, někdo, o koho se můžete opřít. Je skvělé, když si tihle dva rozumí a vycházejí spolu. Můžete pak podnikat spoustu věcí společně, navštěvovat se… Co už tak skvělé není, když si váš muž a vaše kamarádka začnou rozumět až příliš. A bez vás. Kamarádka manželovou milenkou? Ano, i tohle se může stát.


Takový milostný trojúhelník není nic moc příjemného a je velmi nepravděpodobné, že by v něm mohli být šťastní všichni tři.  


Co v takové situaci dělat? Na co se připravit?

 

Dvojitá zrada

 

Je úplně jedno, jestli se to dozvíte od kamarádky, partnera nebo na to přijdete sama. Tahle zrada prostě bolí dvojnásob. Lhali vám dva lidé, kteří jsou vám nejblíže. Nevěra je sama o sobě bolestivým zásahem do každého vztahu, v takových chvílích se pak ženy obracejí právě na své kamarádky, u kterých hledají podporu a pochopení. Jenže, když je příčinou té bolesti právě vaše kamarádka, je to všechno ještě daleko horší.

Dva příběhy ze života to asi dokreslí nejlépe.

 

Takové divadlo!

V posledním půl roce jsme s manželem měli manželskou krizi, cítila jsem to. Vzdalovali jsme se jeden druhému. Celou situaci jsem pravidelně probírala se svou nejlepší kamarádkou Dianou, která tu pro mě vždycky byla. Radila mi, co mám dělat, společně jsme vymýšlely, jak do mého vztahu znovu vrátit jiskru. Takové divadlo! Nakonec jsem totiž zjistila, že Diana s mým mužem spí.

 

Dvě strany příběhu

Manžel se mi před  týdnem přiznal k nevěře. Vyspal se s mojí kamarádkou. On tvrdí, že se to stalo jednou a všechno se to semlelo hlavně proto, že byl opilý a má kamarádka po něm vyjela. Vlastně si to prý ani moc nepamatuje.

O pár dní později jsem se s tou kamarádkou sešla. Její verze byla taková, že se v poslední době často scházeli, rádi si spolu povídali, prý čistě kamarádsky. Pak ji prý můj manžel svedl, když byla opilá.

Upřímně, oba mě tak zradili, že nevěřím ani jednomu z nich. Pravda bude nejspíš někde uprostřed a s velkou pravděpodobností se ji nikdy nedozvím…

 

Jak dál?

 

Nabízí se tedy otázka: Jak teď dál? Komu (ne)odpustit? Jedno je jasné, nic už asi nebude jako dřív.  Ne po tom, co měl váš manžel paralelní vztah a vaše kamarádka vám každý den lhala. Málokdo si totiž dovede představit, že by v takovém vztahu setrval a zároveň by se dál vídal s onou kamarádkou. 


Nabízíme pár rad a tipů, co v téhle situaci dělat, na co se připravit a nad čím třeba popřemýšlet.


Odpustit nebo neodpustit? Jak se zachovat, když má manžel milenku?

 

Kdo z nich za to může?

 

Možná budete mít tendenci hledat toho hlavního viníka. Přeci jen tady mluvíme o dvou lidech, které máte ráda, ztratit je oba najednou se zdá být nepředstavitelné. Navíc, když jednomu z nich chcete všechno tohle odpustit, je  jednodušší, když veškerou vinu svalíte na toho druhého.


Jenže někdy je hledání toho zlého spíš ztrátou času. Všechno, co se mezi nimi stalo, je záležitostí dvou lidí. Na všechno byli dva.

 

Pomsta je … hořkosladká

 

Možná už vás to napadlo. Co kdybyste to vaší vdané kamarádce oplatila stejnou mincí? Co kdybyste se postarala o to, aby utrpěla manželova kariéra? Zároveň vás tyhle myšlenky tak trochu děsí, taková řece nejste…

Co se to děje?  Jste plná vzteku, zrady a bolesti a asi i proto vás teď napadají myšlenky, které vám normálně vůbec nejsou blízké.       

Ulevilo by se vám? Možná ano. Ale jenom na chvíli.


Z dlouhodobého hlediska by vaše pomsta mohla mít úplně opačný efekt – trápila byste se ještě více, navíc byste musela bojovat se svým svědomím. Je taky dost možné, že by se celá situace mohla obrátit proti vám.


Připravte se na prázdné místo

 

Tato situace končí nejčastěji rozchodem s partnerem a ukončením přátelství s kamarádkou. Ani jeden z těchto vztahů už totiž najednou není stejný a nedaří se ho úplně opravit.



Základem kvalitního vztahu je důvěra. Ta je po odhalení nevěry narušená a pokud spolu partneři chtějí dále být, je třeba začít na ni znovu od základu pracovat. Některým se to daří dobře, jiným naopak vůbec. Pomoci může psycholog, manželská poradna a párová terapie.



Často se pak stane, že máte najednou pocit, jako by ve vašem životě bylo najednou nějaké prázdné místo. Někdo vám v něm chybí. Možná vás to překvapí, ale častěji se stává, že tím někým je kamarádka, nikoli partner.

Odpustit? Zavolat jí? Dříve než to pod tlakem svých pocitů uděláte, pořádně se zamyslete. Chybí vám opravdu ona jako konkrétní člověk ve vašem životě? Nebo vám chybí někdo, kdo by vám byl tak blízký, jako byla kdysi ona, kdo by převzal její roli a byl tu pro vás?


Je totiž možné, že je to právě ta druhá možnost. Najednou nemáte svou spřízněnou duši, někoho, komu se můžete se vším svěřit a komu můžete plně důvěřovat. V tomhle případě by pak usmíření se s kamarádkou nemělo ten žádoucí účinek. Brzy byste zjistila, že pro vás už prostě tím stejným člověkem není, důvěra je pryč.


Nepropadejte samotě

 

Je těžké dusit problémy v sobě a nemít se komu svěřit, koho požádat o pomoc. Partner i kamarádka jsou teď ze hry. Kdo další je pro vás důležitý? Jiné přátelé? Rodina? Nebuďte na všechno sama.


Tahle situace je velmi náročná. Psychika dostává pořádně zabrat. Během několika dní se ve vás vystřídá tolik emocí – od šoku, přes vztek, zradu, bezmoc až po pláč a deprese.


Právě v těchto chvílích se můžete obrátit na psychologa, se kterým celou svou aktuální situaci můžete probrat a porad se, co dál.

 


Vy. Manžel. Kamarádka.

Vždycky jste si myslela, že to jste vy, kdo je spojuje.

Zjistit, že si jsou ještě blíže bez vás, je hrozně bolestivé…









.Právě jste četli článek: Milostný trojúhelník: Kamarádka je milenkou mého muže!

Komentáře

  • Připojte se do diskuze.
    Zadéjte Váš kometář.

  • Avatar

Podobné články



Psychické poruchy u dětí: 5 varovných signálů, které byste neměli přehlížet

Psychické poruchy u dětí: 5 varovných signálů, které byste neměli přehlížet

Víte, jak se mohou projevovat psychické poruchy u dětí? Jedná se o široké spektrum onemocnění, které mohou významně ovlivnit nejen chování a emocionální stav dítěte, ale i jeho celkový vývoj. Včasné rozpoznání a adekvátní reakce na tyto poruchy jsou klíčem k zajištění nejlepší možné péče a podpory.Studie ukazují, že až 50 % psychických onemocnění je možné diagnostikovat již v mladém věku.Rodiče by si měli všímat varovných signálů, mezi...

Pokračovat ve čtení

Stres a jeho vliv na fyzické a psychické zdraví

Stres a jeho vliv na fyzické a psychické zdraví

Cítíte se někdy, jako by váš život byl plný napětí, které se z vás jen tak nevytratí? Nejste sami. Stres je ten tichý společník, který se v našich životech často objevuje nečekaně. Ať už jde o práci, rodinu nebo jen každodenní situace, může nás zaskočit a ovlivnit tak naše celkové zdraví. Ale jak se stresem efektivně bojovat a nenechat se jím svázat? Tento článek je průvodcem, který vám ukáže, jak na to. Získáte náhled na to, jak ...

Pokračovat ve čtení

Soukromý psycholog vs. psycholog na pojišťovnu

Soukromý psycholog vs. psycholog na pojišťovnu

Rozhodli jste se vyhledat pomoc psychologa, ale neumíte se rozhodnout, zda si vybrat soukromou poradnu, nebo tu, kde vám konzultaci uhradí pojišťovna? Vše má svá pro a proti. Pojďme se tedy podívat na to, co vám může soukromý psycholog oproti psychologovi na pojišťovnu nabídnout. Třeba vám to ulehčí rozhodování.Když terapii proplácí pojišťovnaNěkteří lidé jednoduše nemají dostatek financí na to, aby si mohli zaplatit terapii u soukromého psychologa. Nebo...

Pokračovat ve čtení

Psychologové portálu Mojra.cz

Štítky


Objednejte si konzultaci ještě dnes!    Objednat