Online poradenství: PSYCHOLOG NA TELEFONU

https://www.blog.mojra.cz/post/111

Svěřit se do péče psychologa není nic, za co byste se měli stydět. Přesto se k tomu mnoho lidí neodhodlá z jednoho prostého důvodu – pletou si pojmy psycholog a psychiatr, a myslí si, že jejich služby využívají jen blázni. Ačkoli doba jde kupředu a názory se postupem času mění, překonat tyto předsudky je během na dlouhou trať. Bohužel se tak mnoha lidem kvůli jejich strachu z reakcí okolí nedostane pomoci při řešení problémů. Proto vznikla myšlenka vést psychologickou konzultaci po telefonu.


V minulém článku jsme si popsali, jak probíhá online konzultace s psychologem přes Skype. Formou telefonního hovoru je to v podstatě stejné, jen s tím rozdílem, že psychologa nevidíte. Naproti tomu nemusíte vést hovor pouze z místa, kde je dobré internetové připojení, ale můžete se s ním spojit v podstatě odkudkoliv – z auta, z práce, z domu, na procházce, z dovolené apod. Někdy potřebujeme pomoc a podporu ihned, proto je možnost zavolat psychologovi opravdu cenná.


Jistě vás napadne, že tato forma poradenství nemůže být natolik účinná jako návštěva ordinace psychologa. Ano, chybí zde osobní kontakt mezi psychologem a klientem, avšak kvalita terapie není ohrožena. Samozřejmě je potřeba mít při řešení vážných problémů na telefonní hovor klid, aby mohlo být probráno vše důležité a nic se neopomenulo. Díky dostupnosti psychologa na telefonu se vám v nenadálých situacích může dostat neodkladné pomoci tak, aby vaše další kroky při řešení problému měly smysl a vedly k jeho odstranění.


Výhody telefonních konzultací s psychologem:


Dostupnost

Dnešní doba je ve všech ohledech uspěchaná, stále se za něčím honíme a nemáme času nazbyt. Proto je vidina zdlouhavého cestování do kamenné poradny psychologa pro spoustu lidí něčím nemyslitelným. Možnost konzultace po telefonu dělá psychologické služby dostupnějšími, telefonovat můžete v podstatě odkudkoliv, kde máte soukromí, třeba i z auta (samozřejmě s ohledem na bezpečnost při jízdě, tedy raději na parkovišti).


Anonymita

Dnes a denně se setkávám s názorem, že návštěva u psychologa je jakýmsi typem selhání. Není tomu tak, ale právě kvůli obavám z pomluv se na psychologa mnohokrát lidé raději neobrátí. Při telefonním hovoru však žádné riziko nehrozí, nikdo vás neuvidí vcházet do jeho ordinace, zůstanete v naprosté anonymitě i co se vaší identity týče, protože ve své podstatě ani psycholog netuší, kdo je na druhé straně sluchátka.


Okamžitá podpora

I člověk, který je sebevíc silný, se někdy dostane do situace, se kterou si neumí poradit. Nebo si jen potřebuje utřídit myšlenky a nechce svůj problém řešit s nikým blízkým. Chce problém vyřešit hned, a ne čekat dlouhé měsíce na to, až se uvolní termín v ordinaci. Právě v tomto případě, kdy je potřeba získat odborný a nezaujatý názor bezodkladně, je možnost telefonní konzultace s psychologem tou správnou volbou.





Pokud zvolíte konzultaci s psychologem přes telefon, nemusíte se ničeho obávat. Psychologové online poradny Mojra.cz jsou lidmi na svém místě, jde o zkušené odborníky z různých oblastí psychologie, kteří mají praxi v tom, jak vést terapii účinně i bez osobního kontaktu. Jestliže tedy řešíte jakýkoli problém, využijte jednu z nejrychlejších forem konzultace, a to formou telefonního hovoru kdykoliv a odkudkoliv.






Telefonickou konzultaci si můžete objednat ZDE.








Právě jste četli článek: Online poradenství: PSYCHOLOG NA TELEFONU

Komentáře

  • Připojte se do diskuze.
    Zadéjte Váš kometář.

  • Avatar

Podobné články



Mojráček: Jak motivovat děti k domácím pracím?

Mojráček: Jak motivovat děti k domácím pracím?

Autor: Psychologická poradna| Jak motivovat děti k domácím pracím? Co funguje a co ne? Jak k dětem přistupovat?Byl víkend a maminka po snídani poprosila Mojráčka, jestli by mohl vyluxovat celý dům. Mojráček jí to slíbil. Po snídani se ale zvedl od stolu, neodnesl si ani talířek, a utíkal do svého pokoje, kde si zapnul počítač. Když se ani za hodinu nezačalo nic dít, zavolala maminka na Mojráčka znovu. „Jóó,“ volal Mojráček na maminku z pokojen, „...

Pokračovat ve čtení

POPORODNÍ DEPRESE: Když je mateřství plné smutku

POPORODNÍ DEPRESE: Když je mateřství plné smutku

Mateřství je obvykle spojováno především s pozitivními pocity. Těšení se na miminko. Radost z prvního úsměvu. Dojetí z miminkovské vůně. Pocit všeprostupujícího štěstí. Pravdou ovšem je, že téměř každá pátá maminka se potýká také s množstvím negativních emocí. Všudypřítomný strach, úzkost, vyčerpání, zmatek. Mateřství přináší množství změn, novou životní roli a pořádný hormonální koktejl. Prozatím se stále...

Pokračovat ve čtení

Nebojte se dětského psychologa! Pomůže vašemu dítěti i vám

Nebojte se dětského psychologa! Pomůže vašemu dítěti i vám

Děti se mohou potýkat s různými problémy, ať už jsou to obtíže ve škole, změny v chování, deprese, úzkosti, strach, nebo jen nejistota v nových situacích. Mnoho rodičů se obává vyhledat pomoc dětského psychologa. Strach z neznámého, stigmatizace a mýty o psychologické péči brání rodičům v tom, aby pomohli svému dítěti i sobě samým. Co dětský psycholog dělá? Dětský psycholog se zaměřuje na péči o duševní zdraví dětí...

Pokračovat ve čtení

Psychologové portálu Mojra.cz

Štítky


Objednejte si konzultaci ještě dnes!    Objednat