Jak najít českého psychologa v Německu?

https://www.blog.mojra.cz/post/266

Mnoho Čechů se vydává do Německa za prací. Německý pracovní trh nabízí zajímavé pracovní příležitosti i slušné finanční ohodnocení. Německo je také pro Čechy často symbolem kvality a preciznosti. Jsou ale chvíle, kdy Češi v zahraničí vzpomínají na rodné Česko – v období tradičních český svátků, když přijde chuť na oblíbené české jídlo nebo třeba když řeší nějaké osobní, pracovní či vztahové problémy. Tehdy zjišťují, že by potřebovali pomoci ve svém rodném jazyce. V češtině.



Najít česky hovořícího psychologa v Německu může být poměrně oříšek, a to i přesto, že je Německo naším sousedem. Ať už hledáte českého psychologa v nedalekých Drážďanech nebo vzdáleném Hamburku, popřípadě v Mnichově, můžete hledat opravdu dlouho.



Jaké máte v Německu možnosti psychologické péče? Jak najít kvalitního českého psychologa třeba v Bádensko-Württembersku, nebo třeba psychologa v Bayernu?



Psychologická péče v Německu


Co tedy dělat, když potřebujete psychologickou péči v Německu? Samozřejmě můžete využít služeb německy hovořících psychologů. Problémem ale může být právě fakt, že psycholog bude hovořit jazykem, který není vaší mateřštinou. Pro někoho je tato představa obzvlášť děsivá – někteří se třeba sotva naučili pár základních německých frází, ale mluvit o svých pocitech a problémech? Na to zatím slovní zásoba nestačí.


I ti, kteří už se v němčině cítí jistější často říkají, že když mluví německy je to jiné, než když mluví česky, jazykem, který je pro ně nejpřirozenější. Není to nic zvláštního – ukazuje se, že v každém jazyce myslí člověk trošku jinak. Je pak jasné, že mluvit o svých trápeních bude nejlepší tou řečí, která je vám nejblíže. Tehdy jste totiž nejvíce sami sebou.


Český psycholog v Německu?

Jeden by řekl – tak blízko, a přitom tak daleko! Německo je sice naším sousedem, nicméně česky hovořících psychologů tam moc nenajdeme.


Možná už jste to zkoušeli. Po několikadenním odhodlávání jste s napětím usedli před počítač a zkoušeli jste do vyhledávače zadat: český psycholog v Mnichově. Nic. Rozhodli jste se tedy své hledání rozšířit na celou jednu oblast. Jenže to vypadá, jako by ani v celém Bavorsku český psycholog prostě nebyl. Vyhledávač vám neustále vrací různé nabídky práce či komerční články. Začínáte být už trochu zoufalí…


No a dojíždět za psychologem pravidelně do Česka, to není úplně ideální možnost – takové cesty mohou být časově i finančně náročné. Takový výlet za českým psychologem třeba z Berlína do Prahy a zpátky, by totiž zabral okolo 7 hodin.


Naštěstí jsou už dávno pryč doby, kdy bylo nutné psychologa navštívit přímo u něj v ordinaci. V současné době je zde totiž možnost psychologického poradenství online.


Online psychologická konzultace


Nejzásadnější výhodou online poradenství je rozhodně to, že konzultace s psychologem může proběhnout prakticky odkudkoli, z jakéhokoli místa, které je vám příjemné a kde se cítíte dobře. Můžete se spojit s psychologem z vedlejšího města, z druhého konce země nebo právě s psychologem z jiného státu. Ve vašem případě tedy můžete z Německa kontaktovat psychologa v České republice.


Možností konzultací je hned několik: můžete využít telefonický rozhovor, email nebo různé aplikace a programy jakými jsou Skype, Whatsapp a další. V současné době je možná také konzultace přes webkameru, s psychologem se tak po dobou konzultace uvidíte a celé poradenství tak bude ještě o něco blíže kontaktu tváří v tvář.


Mojra.cz

Naše psychologická poradna Mojra.cz je první online psychologickou poradnou v České republice.  Fungujeme už od roku 2016 a nabízíme všechny výše zmíněné typy konzultací. Tedy telefonickou, emailovou i video-hovorovou.


Jedním z důvodů, proč jsme se online psychologickou poradnu Mojra.cz rozhodli založit, byla právě situace Čechů v zahraničí. Jsme si dobře vědomi toho, že vztahové či osobní problémy se člověku nevyhýbají ani v zahraničí, a proto jsme našim krajanům chtěli zajistit možnost psychologické péče v českém jazyce, i když oni sami jsou od hranic třeba několik tisíc kilometrů daleko.


Termíny konzultací jsou velmi flexibilní – volný termín můžete najít v ranních, dopoledních i večerních hodinách. Platit je možné v korunách i v eurech.


Samotná objednávka konzultace je pak velmi jednoduchá. V horním menu klikněte na tlačítko OBJEDNAT SE, zvolte způsob konzultace a psychologa. Objednávkový formulář vás pak objednávkou provede hezky krok po kroku. Více o tom, jak si u nás můžete konzultaci objednat najdete také ve videu: Jak se objednat k psychologovi?






Pokud vás zajímá, jak se můžete v naší poradně Mojra.cz objednat, naleznete videonávod pod tímto odkazem VIDEO: Jak se objednat k psychologovi. 






Právě jste četli článek:  Jak najít českého psychologa v Německu?

Komentáře

  • Připojte se do diskuze.
    Zadéjte Váš kometář.

  • Avatar

Podobné články



Soukromý psycholog vs. psycholog na pojišťovnu

Soukromý psycholog vs. psycholog na pojišťovnu

Rozhodli jste se vyhledat pomoc psychologa, ale neumíte se rozhodnout, zda si vybrat soukromou poradnu, nebo tu, kde vám konzultaci uhradí pojišťovna? Vše má svá pro a proti. Pojďme se tedy podívat na to, co vám může soukromý psycholog oproti psychologovi na pojišťovnu nabídnout. Třeba vám to ulehčí rozhodování.Když terapii proplácí pojišťovnaNěkteří lidé jednoduše nemají dostatek financí na to, aby si mohli zaplatit terapii u soukromého psychologa. Nebo...

Pokračovat ve čtení

Online psychologická poradna MOJRA a RBP zdravotní pojišťovna: Nový standard v péči o vaše duševní zdraví

Online psychologická poradna MOJRA a RBP zdravotní pojišťovna: Nový standard v péči o vaše duševní zdraví

V dnešním uspěchaném světě, kde se stres, úzkost a deprese stávají stále běžnějšími, se péče o psychické zdraví stává prioritou. Zatímco je péče o fyzické zdraví běžně dostupná, péče o psychiku často čelí různým bariérám, jako je stigma, nedostatek zdrojů nebo nedostatečná informovanost.   Je nám ctí oznámit, že online psychologická poradna MOJRA a RBP zdravotní pojišťovna spojily síly s cílem odstranit tyto bariéry a poskytnout...

Pokračovat ve čtení

Stereotyp ve výchově dítěte

Stereotyp ve výchově dítěte

Dnešní rodiče, nejvíce však matky, čelí různým nevyžádaným radám o tom, jak by měli vychovávat svoje děti, v podstatě hned od narození miminka. Některé nevyžádané rady přicházejí už během těhotenství, například „teď musíš jíst za dva“, a podobně. Těhotenství je samo o sobě náročné, žena se připravuje na roli matky, přičemž jí pod srdcem roste dítě a takové rady nebývají příliš příjemné. Navíc, v dnešní době máme...

Pokračovat ve čtení

Psychologové portálu Mojra.cz

Štítky


Objednejte si konzultaci ještě dnes!    Objednat