Jak najít českého psychologa v Anglii?

https://www.blog.mojra.cz/post/267

Barevná vřesoviště, tajemná příroda, nebo historický Londýn. Anglie, nebo spíš celé Spojené království, má pro nás Čechy určité kouzlo. Nejeden z nás se vypraví na poznávací zájezd ať už přímo do centra Londýna, do Skotska za krásami jeho hlavního města Edinburghu, nebo do některého z hrabství Severního Irska.  


Pokud Velkou Británií pouze projíždíte, setkáte se s velmi přívětivým a ohleduplným přístupem starousedlíků. Budou na vás mluvit pomalu, pomáhat vám pochopit, co chtějí říct, gestikulovat a okouzlí vás svou pohostinností. To ale jen do doby, než se rozhodnete stát „jedním z nich“. Jakmile se totiž jednou rozhodnete do Anglie přestěhovat, budou od vás všichni tito milí lidé požadovat opravdu vysokou úroveň angličtiny, znalost jejich zvyků a mnoho a mnoho dalšího.


Najednou na vás nikdo nebude brát ohledy. Čeká vás pořádný kulturní šok! Přičtěte k tomu ještě samotu, stesk po rodině, jazykovou bariéru, všudypřítomnou byrokracii, partnerské problémy a mnoho dalšího. Na problém je zaděláno…



Najít česky mluvícího psychologa v zahraničí? Skoro nemožné. Svěřovat se s problémy v cizím jazyce? Náročné.


Psychologická péče v Anglii


Možná jste řešili nějaké problémy už doma, v Česku. A myslíte si, že je cestou do zahraničí vyřešíte. Nebo se na vás nabalují postupně, s léty života v zahraničí. Ať tak či onak, dospěli jste do bodu, že si o všem chcete promluvit s odborníkem. Na koho se obrátit?


Jednou z možností je vyhledat anglicky hovořícího psychologa. Jenže ten se s vámi bude bavit pouze anglicky. Což sice není problém, protože nejspíš tento jazyk ovládáte perfektně, ale popravdě, snáze vyjádříte své pocity a obavy jazykem, který je pro vás přirozený – vaší mateřštinou. Nejedna studie totiž poukazuje na to, že v každém jazyce člověk myslí trochu jinak.


Český psycholog v Anglii?


Najít psychologa v zahraničí není jen tak. Poraden je sice spousta, ale není to jako návštěva u lékaře. Když se necítíte dobře fyzicky, např. vás trápí chřipka, dokážete své potíže jednoduše popsat. Ony se totiž nemoci projevují všude na světě stejně a mají svá ustálená slovní spojení v různých jazycích.


Jenže vy nepotřebujete popsat, jak se cítíte navenek, ale uvnitř – duševně. A najednou zjistíte, že nedokážete najít správné označení pro pocit, který vás trápí. A tak začnete hledat v jiných vodách. Ani strýček Google vám najednou neumí pomoci. Protože pod pojmem český psycholog v Londýně, v Birminghamu, v Cambridgi, ve Wellsu, v Newcastle, v Edinburghu, nebo kdekoli jinde nejspíš nic nenajdete. A sednout do auta nebo na letadlo a vydat se za česky mluvícím psychologem zpět do rodné země? Nemyslitelné.


Naštěstí jsou už dávno pryč doby, kdy bylo nutné psychologa navštívit přímo u něj v ordinaci. V současné době je zde totiž možnost psychologického poradenství online.


Online psychologické konzultace


Výhodou dnešní doby je, že díky moderním technologiím můžete s psychologem hovořit v podstatě odkudkoli. Stačí vám k tomu jen několik věcí, které dnes vlastní každý z nás – mobil, počítač, internet…


Konzultace s psychologem může probíhat formou klasického telefonního hovoru, přes email, nebo jako videohovor přes Skype, WhatsApp, Viber. Díky rozhovoru přes webkameru můžete s psychologem v podstatě udržovat kontakt tváří v tvář i na dálku. A co je na tom nejlepší? Že tyto online konzultace budou probíhat v jazyce, který je vám nejbližší. Tedy ve vaší mateřštině.


Online psychologická poradna Mojra.cz


Jsme první poradnou v ČR, která poskytuje konzultace s psychologem formou online rozhovoru. Máme za sebou již několik let praxe, fungujeme již od roku 2016 a nabízíme všechny výše zmíněné typy konzultací – emailem, telefonickou i přes webkameru.


Jedním z důvodů, proč jsme se online psychologickou poradnu Mojra.cz rozhodli založit, byla právě situace Čechů v zahraničí. Jsme si dobře vědomi toho, že vztahové, pracovní, či osobní problémy se člověku nevyhýbají ani v zahraničí, a proto jsme našim krajanům chtěli zajistit možnost psychologické péče v českém jazyce, i když oni sami jsou od hranic České republiky třeba několik tisíc kilometrů daleko.


Plně si uvědomujeme, že jsou problémy, které nesnesou odkladu. Proto se u nás nesetkáte s dlouhými čekacími lhůtami, ale konzultaci s psychologem můžete mít reálně již do hodiny od jejího objednání. A to nejen v pracovní dny, ale i o víkendu. Navíc v dopoledních, odpoledních i večerních hodinách.

 

Samotná objednávka konzultace je pak velmi jednoduchá. V horním menu klikněte na tlačítko OBJEDNAT SE, zvolte způsob konzultace a psychologa. Objednávkový formulář vás pak objednávkou provede hezky krok po kroku. Více o tom, jak si u nás můžete konzultaci objednat najdete také ve videu: Jak se objednat k psychologovi?

 




Před problémy se nikde neschováte, proto je ideální mít po ruce rychlé a efektivní řešení ve formě online konzultací s psychologem, který hovoří vašim rodným jazykem.





Pokud vás zajímá, jak se můžete v naší poradně Mojra.cz objednat, naleznete videonávod pod tímto odkazem VIDEO: Jak se objednat k psychologovi. 







Právě jste četli článek: Jak najít českého psychologa v Anglii?

Komentáře

  • Připojte se do diskuze.
    Zadéjte Váš kometář.

  • Avatar

Podobné články



Mojráček: Jak motivovat děti k domácím pracím?

Mojráček: Jak motivovat děti k domácím pracím?

Autor: Psychologická poradna| Jak motivovat děti k domácím pracím? Co funguje a co ne? Jak k dětem přistupovat?Byl víkend a maminka po snídani poprosila Mojráčka, jestli by mohl vyluxovat celý dům. Mojráček jí to slíbil. Po snídani se ale zvedl od stolu, neodnesl si ani talířek, a utíkal do svého pokoje, kde si zapnul počítač. Když se ani za hodinu nezačalo nic dít, zavolala maminka na Mojráčka znovu. „Jóó,“ volal Mojráček na maminku z pokojen, „...

Pokračovat ve čtení

POPORODNÍ DEPRESE: Když je mateřství plné smutku

POPORODNÍ DEPRESE: Když je mateřství plné smutku

Mateřství je obvykle spojováno především s pozitivními pocity. Těšení se na miminko. Radost z prvního úsměvu. Dojetí z miminkovské vůně. Pocit všeprostupujícího štěstí. Pravdou ovšem je, že téměř každá pátá maminka se potýká také s množstvím negativních emocí. Všudypřítomný strach, úzkost, vyčerpání, zmatek. Mateřství přináší množství změn, novou životní roli a pořádný hormonální koktejl. Prozatím se stále...

Pokračovat ve čtení

Nebojte se dětského psychologa! Pomůže vašemu dítěti i vám

Nebojte se dětského psychologa! Pomůže vašemu dítěti i vám

Děti se mohou potýkat s různými problémy, ať už jsou to obtíže ve škole, změny v chování, deprese, úzkosti, strach, nebo jen nejistota v nových situacích. Mnoho rodičů se obává vyhledat pomoc dětského psychologa. Strach z neznámého, stigmatizace a mýty o psychologické péči brání rodičům v tom, aby pomohli svému dítěti i sobě samým. Co dětský psycholog dělá? Dětský psycholog se zaměřuje na péči o duševní zdraví dětí...

Pokračovat ve čtení

Psychologové portálu Mojra.cz

Štítky


Objednejte si konzultaci ještě dnes!    Objednat