VIDEO: Návod, jak co nejrychleji překonat manželskou krizi

https://www.blog.mojra.cz/post/251

"Byla to láska jako trám, všichni vám ji záviděli. Pak se ale něco zásadního pokazilo, možná z ničeho nic, možná jste k tomu dospěli postupně. Přestalo vám to fungovat..."



Jak co nejrychleji překonat manželskou krizi?


Dozvíte se to v tomto videu.



Video pro vás připravila majitelka a psycholožka online psychologické poradny Mojra.cz  PhDr. Michaela Miechová.

                                                                      

Vybudovat fungující dlouhodobý vztah je náročné. Nejenže budete muset přistoupit k mnoha kompromisům, ale i při sebevětší snaze se vám hádky nevyhnou. Záleží jen na vás, jak s partnerem celou situaci vyřešíte. Jenže někdy se můžete snažit sebevíc a problémy vám jednoduše přerostou přes hlavu a vy máte pocit, že už to sami nezvládnete.

 

 

Téma manželské krize je velmi obsáhlé a složité. Ať už je příčinou krize cokoliv, je důležité uvědomit si, že za vztahem nestojí jen jeden, ale oba partneři. Je tedy nasnadě, že se o záchranu musí snažit společně.

 

O těch řekněme nejznámějších krizích, které vás mohou ve vztahu potrápit si můžete přečíst v článku Krize ve vztahu po roce, třech a sedmi letech a jak ji překonat.

 

Jednou z nejúčinnějších  možností, jak krizi ve vztahu překonat je návštěva odborníka - psychologa. Podle statistik je úspěšnost partnerské terapie opravdu vysoká, mnoho párů díky ní odhalilo podstatu problému, začali spolu komunikovat a zlepšil se i jejich sexuální život. Přestože nejde o žádnou novinku, často se páry návštěvě manželské poradny vyhýbají. Možná ze strachu, jsou na pochybách, jestli zrovna jejich problém je hoden psychologa, nevidí k návštěvě důvod, nebo prostě jen takto nechtějí "utrácet" peníze. Přitom investice do vztahu se rozhodně vyplatí. 

 

Někdy je potřeba se na celou situaci podívat z jiné perspektivy, oprostit se od emocí, chápat partnera. Jenže to spousta z nás neumí. A právě proto byste měli navštívit psychologa. Netvrdíme, že společná terapie dokáže zázraky, někdy už je opravdu pozdě cokoliv zachraňovat. Ale pokud jste s partnerem ochotni na vztahu ještě zapracovat, můžete hodně získat.

 











Právě jste zhlédli VIDEO:  Návod, jak co nejrychleji překonat manželskou krizi

Komentáře

  • Připojte se do diskuze.
    Zadéjte Váš kometář.

  • Avatar

Podobné články



POPORODNÍ DEPRESE: Když je mateřství plné smutku

POPORODNÍ DEPRESE: Když je mateřství plné smutku

Mateřství je obvykle spojováno především s pozitivními pocity. Těšení se na miminko. Radost z prvního úsměvu. Dojetí z miminkovské vůně. Pocit všeprostupujícího štěstí. Pravdou ovšem je, že téměř každá pátá maminka se potýká také s množstvím negativních emocí. Všudypřítomný strach, úzkost, vyčerpání, zmatek. Mateřství přináší množství změn, novou životní roli a pořádný hormonální koktejl. Prozatím se stále...

Pokračovat ve čtení

Nebojte se dětského psychologa! Pomůže vašemu dítěti i vám

Nebojte se dětského psychologa! Pomůže vašemu dítěti i vám

Děti se mohou potýkat s různými problémy, ať už jsou to obtíže ve škole, změny v chování, deprese, úzkosti, strach, nebo jen nejistota v nových situacích. Mnoho rodičů se obává vyhledat pomoc dětského psychologa. Strach z neznámého, stigmatizace a mýty o psychologické péči brání rodičům v tom, aby pomohli svému dítěti i sobě samým. Co dětský psycholog dělá? Dětský psycholog se zaměřuje na péči o duševní zdraví dětí...

Pokračovat ve čtení

Rozhovor v TV Polar: Psychický stav společnosti se zhoršuje - Online psychologická poradna MOJRA je tu pro vás

Rozhovor v TV Polar: Psychický stav společnosti se zhoršuje - Online psychologická poradna MOJRA je tu pro vás

V pořadu TV MEDICÍNA SPECIÁL se PhDr. Michaela Miechová, psycholožka a majitelka naší online psychologické poradny MOJRA, podělila o svůj pohled na psychický stav naší společnosti a vysvětlila, jak může naše online poradna lidem v těžkých chvílích pomoci. Průzkumy ukazují, že každý druhý Evropan se v posledních 12 měsících potýkal s emocionální nebo psychosociální krizí. Covid-19 tuto situaci ještě zhoršil. Mezi varovné signály patří neschop...

Pokračovat ve čtení

Psychologové portálu Mojra.cz

Štítky


Objednejte si konzultaci ještě dnes!    Objednat