Online poradenství: Psycholog přes chat

https://www.blog.mojra.cz/post/139

Máte problémy, ale neradi mluvíte? Jde to jednoduše – chatujte si se svým terapeutem!

 

Sedíte sami se svými myšlenkami. Nikde nikdo, kdo by mohl pomoci. Všechny pokusy o to, probrat situaci s přáteli, ztroskotaly. Nedokázali jste rychle najít ta správná slova a o některých věcech, jste prostě ani nezvládli mluvit. Jenže každým dnem cítíte, že pomoc potřebujete a potřebujete ji čím dál víc. Už ze sebe chcete všechny ty věci dostat ven. Potřebujete trochu podpořit a nechat si poradit. Ale jak ze všeho ven, když se příliš bojíte o tom mluvit? Co teď? To na to snad vážně musíte být úplně sami?

 

A aby toho nebylo málo, tady jsou další překážky!

Ostych, strach a problém o svých pocitech a těžkostech mluvit – to jsou jen některé z překážek, které lidem brání v tom, aby své starosti řešili. Někteří se ani nemají na koho obrátit. Kamarádi nebo rodina mnohdy nestačí, protože vás až příliš znají a nedaří se jim udržet si odstup ani nadhled.

 


A co konzultace s psychologem? Jasně to by bylo řešení, ale…

… tady opět narážíme na stejný problém, když se vám o svých pocitech špatně mluví s blízkými, dost možná si už vůbec neumíte představit, že byste o nich měli mluvit s někým cizím. Ačkoli se jedná o odborníka.


Navíc, psychologická péče nemusí být všem dostupná. Lidé z menších vesnic musejí často za psychologem dojíždět. A přiznejme si, taková delší cesta, navíc třeba hromadnou dopravou, to nejednoho odradí. Někteří ani dojíždět nemohou – ať už z nedostatku času nebo kvůli potížím s pohybovým aparátem.

 



BOHUŽEL NA TĚCHTO PŘEKÁŽKÁCH ČASTO LIDSKÉ SNAŽENÍ O NALEZENÍ POMOCI ZTROSKOTÁVÁ A DOTYČNÍ SE VŠEMI SILAMI SNAŽÍ PROBLÉMY VYŘEŠIT SAMI.

JENŽE SITUACE SE STÁLE ZHORŠUJE A SIL UBÝVÁ…

 

Chcete jednoduché řešení? Představujeme vám online poradenství přes chat!


Co je to chat nejspíš nemusíme nijak dlouze vysvětlovat. Jde o novodobý způsob komunikace mezi dvěma či více lidmi v reálném čase (to je také hlavní rozdíl oproti emailové komunikaci – kdy na odpověď déle čekáme, nekomunikujeme tedy v reálném čase).


Chatovat lze v současné době přes mnoho platforem, známý je například Messenger. Chatovací možnosti má ale také třeba aplikace Whatsapp či Viber. Online chat lze také využít přes aplikaci Skype. Tyto online chaty jsou zdarma – za aplikace není potřeba nic platit.

 

 

A funguje to?

Ano!  Nejedná si o žádný novodobý výstřelek, na mnoha místech už dávno chat takto pomáhá. Velmi dobrých výsledků pak dosahuje tato forma terapie u jedinců trpících panickými stavy, úzkostmi, stresovými poruchami, sociální fobií apod.


Výhody online chatové konzultace

 

  • Anonymita: Můžete zůstat schovaní za písmenky na klávesnici, což může být do začátku fajn hlavně proto, že třeba ještě nejste připravení o některých věcech mluvit s druhým z očí do očí.

 

  • Bezpečí a pohodlí domácího prostředí: Není třeba nikam dojíždět, odpadá taky stres z neznámého prostředí. Pro konzultaci přes chat si můžete vybrat vaše oblíbené místo, kde je vám dobře a kde se dokážete uvolnit.

 

  • Dostupnost: Ať už jste na služební cestě, na dovolené nebo vás starosti přepadly pozdě večer – právě online chat s psychologem může být dobrým a dostupným řešením. Termíny bývají flexibilnější, nemusíte nikam dojíždět, díky čemu šetříte svůj čas a vzhledem k tomu, že mnoho aplikací je dostupných i v chytrých telefonech, můžete si svého psychologa nosit doslova v kapse.

 

  • Odbourání zábran: Chat s psychologem tak může být vhodným prostředkem k překonání prvotního ostychu a navázání kontaktu s terapeutem.

 

  • Čas na přemýšlení: Znáte ten pocit, když něco řeknete a hned byste to nejradši vzali zpátky? Nebo tu chvíli ticha, která najednou nastane, když potřebujete nad odpovědí přemýšlet? Při chatování si svou odpověď můžete promýšlet, jak dlouho chcete, můžete mazat a přepisovat a hledat ta správná slova.

 


Každá mince má dvě strany, samozřejmě že chatové poradenství má i své nevýhody. V psaném textu se vytrácejí neverbální stránky komunikace (gesta, mimika, tón hlasu), což může být náročné pro vás i pro psychologa.  Chybí kontakt face to face – na druhou stranu, to je většinou právě ten důvod, proč si lidé konzultaci přes chat volí.

 



TIP! Pokud chcete využít online poradenství a zároveň neztratit kontakt tváří v tvář, zkuste konzultaci hovorovou – přes Skype, WhatsApp či Viber.



Psycholožka PhDr. Michaela Miechová vysvětluje: Takto u nás fungují hovorové konzultace

 

 

Psychologická poradna přes online chat? Tady můžete chatovat s psychologem:


Kde psychologickou konzultaci přes chat najít? Nestačí si jen stáhnout Skype či jinou aplikaci, psycholog tam jen tak nebude. K chatování s psychologem potřebujete online psychologickou poradnu.


My vám ukážeme, jak to chodí u nás, v naší poradně Mojra.cz. Ttu totiž dobře známe a díky našim spokojeným klientům víme, že se za ni můžeme zaručit.

 

 

Chatové konzultace v poradně Mojra.cz

Jak objednat? Krok za krokem:

1. Klikněte na tlačítko OBJEDNAT SE a zvolte některý z balíčků hovorové konzultace.

2. Vyberte si konkrétního psychologa a čas konzultace

3. Vyplňte všechny potřebné údaje, zejména způsob konzultace – Skype, Viber, WhatsApp

4. Do poznámky uvedete, že si přejete konzultaci v psané formě prostřednictvím chatu.

5. Objednávku odešlete a zaplaťte.

 

A je to – už se o nic nemusíte starat

V čase konzultace se pak přihlásíte do vámi vybrané aplikace a spojíte se s psychologem, resp. on s vámi. Pak už to probíhá tak, jak jste zvyklí u chatu – napíšete psychologovi, co vás trápí a on vám obratem poskytne zpětnou vazbu.

 

To nejlepší nakonec!

Nejlepší je, že kdykoli to budete cítit, můžete během chatové konzultace přejít k hovoru. Třeba, když z vás opadne první nervozita. Samozřejmě nemusíte, ale je dobré vědět, že tu možnost máte.

 



 

 

 

Nenechte překážky vyhrát a nečekejte, až bude situace ještě horší.

Vyzkoušejte online psychologickou konzultaci přes chat.











Právě jste četli článek: Online poradenství: Psycholog přes chat

Komentáře

  • Připojte se do diskuze.
    Zadéjte Váš kometář.

  • Avatar
  • Eliška před 4 roky
    Eliška

    Mám delší problém skrz sebevědomí. Potřebovala bych pomoc.

  • Tým poradny Mojra.cz před 4 roky
    Tým poradny Mojra.cz

    Dobrý den, s problémem sebevědomí vám rád pomůže některý z našich psychologů. Svého psychologa si můžete vybrat zde https://mojra.cz/nasi-psychologove Případně nám napište do chatu v pravém dolním rohu stránky a my vám s výběrem vhodného psychologa velmi rádi pomůžeme. Tým poradny Mojra.cz

  • Standa před 4 roky
    Standa

    Dobrý den trápí spousta problémů které se dějí ve mně už dlouhodobě vždy si řeknu že už je dělat nebudu ale zase je dělám znovu de o to že když jsem ve vztahu chovám se strašně jde o to že nedokážu přijmout pravdu od přítelkyně a předhazuju jí co dělá špatně ona urážím se za každou blbost když není po mém nebo nedokážu ovládat své emoce nevím jak se vypořádat s tím že se prostě vše netoči kolem mě že má i své kamarády a rodinu že se nebude bavit jen se mnou a nebude na mě nalepená každý den chtěl bych s tím něco začít dělat a fungovat už jako dospělí člověk

  • Tým poradny Mojra.cz před 4 roky
    Tým poradny Mojra.cz

    Dobrý den, s vašimi problémy vám rád pomůže některý z našich psychologů. Vybrat si můžete buďto hovorovou nebo emailovou konzultaci, nebo konzultaci přes chat. Svého psychologa si můžete vybrat zde https://mojra.cz/nasi-psychologove Případně nám napište do chatu v pravém dolním rohu stránky a my vám s výběrem vhodného psychologa velmi rádi pomůžeme. Tým poradny Mojra.cz

  • Monika před 4 roky
    Monika

    Dobrý den. Jmenuji se Monika a je mi 12. Mám psychické problémy od té doby so jsem byla psychicky šikanovaná,bita páskem a posílala nahé fotky. Má setra na mě řvala několik hodin. Máma mě bila od 9ti let za bordel. Psychicky mě ve třídě šikanovali protože jsem tam přestoupila. Řekla sem to svému přiteli a on mi trochu pomohl od psychické šikany. Ale to už je půl roku ale stres se nahromadil a sebevědomí upadalo. Touhle dobou se cítím unavená jako kdybych 3 dny nespala i když sem naspala třeba 10 hodin. Myslela jsem si že je to podle počasí ale i když svítilo slunce bylo to hrozný. Nikdy jsem neměla a ani nemám pravé kamarády. Obvykle sem ta odstrčená se kterou se nikdo nebaví ale je potřebná na úkoly. Sebepoškozování nechybělo ale ulevilo se mi na malou chvíly. Byla bych ráda za pomoc. Díky přeji pěkný den

  • Tým poradny Mojra.cz před 4 roky
    Tým poradny Mojra.cz

    Dobrý den, Moniko, doporučíme Vám konzultaci s některým z našich psychologů. Můžete si promluvit přes Skype, telefon nebo zaslat dotaz formou emailové konzultace. S výběrem psychologa Vám rádi pomůžeme, stačí napsat do chatu v pravém dolním rohu stránky. Pokud jste ještě nedosáhla 15ti let, bude ke konzultaci potřeba souhlas zákonného zástupce. Tým poradny Mojra.cz

  • Vladimir před 3 roky
    Vladimir

    Mám problém se synem od mě partnerky.Je postižený ale nepřeje mě partnerce aby byla šťastná.Nechce aby se mnou žila.Partnerka mě opustila k vůli němu a chce abych čekal než mě bude chtít.pokud mě chtít nebude budeme spolu pouze přes telefon.Oba se milujeme ale podle ní to takhle nejde.Ona nemá na výběr takhle mě to řekla.

  • Tým poradny Mojra.cz před 3 roky
    Tým poradny Mojra.cz

    Dobrý den, Vladimíre, pokud si chcete o všem promluvit s psychologem, můžete si svého psychologa vybrat zde https://mojra.cz/nasi-psychologove Rádi vám s výběrem pomůžeme buďto přes chat nebo email/telefonicky. Konzultaci můžete mít online přes Skype, telefon nebo případně email... Tým poradny Mojra.cz

  • Lucie Jílková před 3 roky
    Lucie Jílková

    Dobrý den, myslím si že mám problém se vyrovnat s autonehodou, která ovlivnila můj zivot.

  • Tým poradny Mojra.cz před 3 roky
    Tým poradny Mojra.cz

    Dobrý den, s překonáním traumatu z autonehody vám jistě dokáže pomoci některý z našich psychologů - svého terapeuta si můžete vybrat zde: https://mojra.cz/nasi-psychologove/uzkosti-deprese Naše poradna funguje online - přes Skype, WhatsApp, Viber, telefon nebo emailem. Nabízíme také možnost konzultací přes chat. Pokud si budete chtít objednat konzultaci, můžete tak učinit v profilu konkrétního psychologa kliknutím na zelené políčko v tabulce s volnými termíny, nebo také jednoduše zde: https://mojra.cz/zakaznik/VlozitKonzulataci S výběrem odborníka, objednáním a jakýmikoliv dotazy vám rádi pomůžeme, stačí napsat do chatu v pravém dolním rohu stránky, na email poradna@mojra.cz, nebo telefonicky 731 226 690 S pozdravem Tým poradny Mojra.cz

  • Marcela před 3 roky
    Marcela

    Dobrý den s přítelem sem 9let vztah sním normálka ale delší dobou sennou nemá sex ani mně ne pohladí trvá to dlouho 10 měsíců před půl rokem jsem přítelovi projížděl telefon četl nebo čte povídky sexy nadpis :otec s dcerou dělá orál hrůza mám dceru 11, let na jiného otec tak můj přítel je cizí . zeptala jsem se ho a odpověděl že zvědavost no jo ale vůbec spolu nic nemáme nestojí mu když to skusim ale kolikrát jsem ho přistihla jak si to dělá sám a žádný problém neměla co mám dělat teď děkuji

  • Tým poradny Mojra.cz před 3 roky
    Tým poradny Mojra.cz

    Dobrý den, Marcelo, bohužel nedokážeme bez více informací říct, co za chováním partnera vězí. Doporučujeme zvážit konzultaci s psychologem. Tu můžete uskutečnit dvěma směry. Zaprvé si nejprve s odborníkem promluvíte sama a spolu s ním se zaměříte na zlepšení situace, co můžete udělat vy a jak zpracovat své pocity atd. Zadruhé pak doporučujeme párovou konzultaci s partnerem, při které budete přítomni oba. Psychologa si můžete vybrat zde https://mojra.cz/nasi-psychologove Případně nám napište do chatu v pravém dolním rohu stránky a my vám s výběrem vhodného psychologa velmi rádi pomůžeme. Tým poradny Mojra.cz

  • Kristýna před 3 roky
    Kristýna

    Dobrý den jmenuju se Kristýna je mi 15 let a posledních pár měsíců se chovám jinak hodně lidí si toho všimlo teda až na rodiče před nima se snažím chovat normálně ale občas to taky nejde a všichni se mě ptají Co mi je a já jim odpovím že je všechno ok protože vlastně ani nevím co mě trápí občas mám pocit že jsem všem ukradená a radši se jim vyhýbám a teď mám aj takovou divnou náladu že je mi všechno jedno teda až na mojí postavu kterou jsem teď začala hodně řešit a občas si přeju aby se mi něco stalo a byla bych dead :(

  • Tým poradny Mojra.cz před 3 roky
    Tým poradny Mojra.cz

    Dobrý den, Kristýno, Doporučujeme zvážit konzultaci s psychologem. Psychologa si můžete vybrat zde https://mojra.cz/nasi-psychologove Případně nám napište do chatu v pravém dolním rohu stránky a my vám s výběrem vhodného psychologa velmi rádi pomůžeme. Tým poradny Mojra.cz

  • Lola před 3 roky
    Lola

    Dobry den nedokazu se vyrovnat s chovanim sve matky a zen ve svem okoli.

  • Tým poradny Mojra.cz před 3 roky
    Tým poradny Mojra.cz

    Dobrý den, s tímto vám rádi pomůžeme, stačí se obrátit na naší podporu ať už telefonicky, emailem nebo přes chat v pravém dolním rohu stránky, kde vám doporučí vhodného psychologa. S pozdravem Tým poradny Mojra.cz

  • Taťána před 2 roky
    Taťána

    Ahoj Potřebuji pomoc mám deprese a záchvaty úskosti prosím pomozte mi

  • Nika před 6 měsíci
    Nika

    Dobrý den, za týden skládám zkoušku v autoškole z jízdy autem. Test jsem měla na 100%, ale jízdu jsem už 2x neudělala. Bohužel jsem natolik vynervovaná, že se obávám opět neúspěchu. Už nyní hůř spím a cítím se v nepohodě. Ten stres ze zkoušky je pro mě nepřekonatelný. Nevím, co mám dělat.

  • Zaneta před 6 měsíci
    Zaneta

    Dobrý den potřebuji pomoc starala sem se 7 měsíců o maminku která měla rakovinu a umrela od začátku do konce sem byla sní nemohu se stim smířit hroutím se a nevím kudy kam

  • klára před 3 měsíci
    klára

    potřebuju poradit a pomoc, už dlouho se citím hrozně mám pár lidí, kteří tu pro mě jsou, ale i tak se citím tak sama, citím se nereálně nic pro mě nemá smysl, a nemůžu už pomalu vstát ani z postele mám pořád sebevražedné myšlenky. Večer se mi z ničeho začne špatně dýchat, potím se, třepu a bojím se že nad sebou ztratím kontrolu, bojím se chodit spát a nevím co dál nemám žádnou motivaci. Chtěla bych psychologa už jsem byla v minulosti u 2 a je to skvělý pocit když se jim otevřu a dokážou mi pomoct, ale nemám jak se tam dostat moje mamka vůbec neřeší to jak se cítím a když viděla moje jizvy vyhrožovala mi a křičela kdybych ji to řekla že potřebuju k psychologovi nutila by me se prvně svěřit se ji, ale to já nechci není mi příjemné o tom s ní mluvit akorát by křičela.

  • Tým poradny Mojra.cz před 2 měsíci
    Tým poradny Mojra.cz

    Dobrý den Kláro, děkuji za Váš dotaz. Pokusím se vyjádřit k tomu, co jste popsala. Vaše situace zahrnuje úzkosti i depresivní pocity. Potíže s dýcháním, třes, pocení a obavy o sebekontrolu, to vše jsou typické znaky panického ataku. Píšete, že se to opakuje večer, takže chápu, že jste se pak naučila bát toho momentu, když máte jít spát. Ohledně toho můžu doporučit dechová a relaxační cvičení volně dostupná na internetu, případně techniku Emotion AID, kde zapojujete jak tělo, tak mysl. Také je důležité, jak sama o své situaci přemýšlíte… Pokud nechcete citlivé věci otevírat s matkou, nebo s kýmkoli dalším, nejste povinná to dělat. Dvakrát jste se dostala k psychologické péči a hodnotíte to jako dobrou zkušenost, takže existuje určitá naděje, ve Vás, i mimo Vás. Nyní mi dává smysl zaměřit se především na sebe a svoji stabilitu. Jistě existují věci (klidně i drobnosti), které pro sebe zvládnete udělat i dnes, zítra, nebo tomto týdnu… Stačí začít od maličkostí, jako je denní režim, jídlo, spánek... Vaše emoce mluví o potřebě změny a sama svoje potřeby znáte nejlépe. V dotazu nezmiňujete širší sociální vazby – co další rodina, škola/práce, partner, přátele? Spojení s psychologem je také možné bez vědomí a souhlasu rodiče - můžete konzultovat i na dálku, odkudkoli, v různých denních/nočních hodinách. V kritických případech je možné spojit se k psychologem ihned a bez objednání, zejména při sebevražedných myšlenkách. Doporučuji také přečíst si něco o odkláněcích technikách. S pozdravem a přáním všeho dobrého Mgr. L. Mesarošová, Online psycholog poradny MOJRA.

  • Petr před 16 dny
    Petr

    Dobrý večer... píšu vám ne ohledně sebe ale ohledně maminky... od ty doby co zemřela babička maminka se zhroutila má silný deprese a uzkosti někdy je moc nervózní... i když nemá nato žádný důvod... někdy nám odpadava je moc slabá... byly sme sní u praktické lékaře tak ji předepsal rivotril... dva týdny už tráví ty prášky a mám strach maminka chodila u psychologoski a nedá se to urychlit termín je 9 dubna proto jsem se obrátil na vás a píšu vám jak ji máme pomocí babička bydlela snama doma tedka nejsme doma jsme u jejich rodičů

  • Tým poradny Mojra.cz předevčírem
    Tým poradny Mojra.cz

    Dobrý den Petře, definitivně jednou z nejtěžších situací v životě člověka je ztráta blízké osoby. Je to velmi traumatizující zážitek, ze kterého se člověk jen těžce dostane. Lidský organismus v tu chvíli čelí nejen obrovské psychické zátěži. Jelikož je psychika spojená s fyzickou stránkou člověka, po prožití tohoto zážitku se mohou objevit i zdravotní problémy. Říká se, - „když duše pláče“ – pláče proto, protože zažijeme smrt blízkého člověka v jednom okamžiku, jako kdybychom ztratili i smysl našeho života. Těšně po této traumatizující události smutníme, vzpamatováváme se se změnou a sbíráme sílu na nový začátek. Často se ale člověk nedokáže s touto bolestí vyrovnat, někdy to trvá týdny, měsíce ale i roky. Je to velmi individuální, záleží na osobnosti člověka, jak prožívá takové situace. Natolik se jedná o velmi individuální podstatnou a zároveň těžkou životní situaci, určitě bych doporučila se obrátit na odborníka – klinický psycholog, psychiatr. Pokud Vás „tlačí čas“, hledejte i jiné alternativy. Existuje metoda takzvané smutkové terapie, pomocí které odborník pomáhá klientovi rozloučit se a celkově přijmout ztrátu blízké osoby. Je to velmi náročný proces a těžká terapie, které se může věnovat pouze na to vyškolený odborník. To, že vaše matka má stavy anxienty a nervozity a to i bezdůvodně, vysvětluje fenomén toho, že nejen duše trpí, ale i její tělo. Jsme doslova zaplavení city jako výkyvy nálad, zmatku a bezcílnosti. Přicházejí i pocity osamělosti, pocity viny a opakované návaly strachu. A právě takové silné emoce zapříčiňují změny fyzického charakteru v lidském těle. U někoho se může projevit i psychosomatické těžkosti a v horších případech to může vést až k závislostem. Na to je potřeba si dávat velký pozor a včas zvolit ideální a na míru šitou prevenci. V daném případě bych doporučila z vaší strany poskytnout pomocnou ruku, podržet ji jako nejbližší osoba (samozřejmě i ostatní členové vaší rodiny), ujistit ji, že na to není sama. Ukázat ji důležitost svého života a společně najít hodnoty a dělat věci, které u ní vyvolávají štěstí. Existují i takzvané motivační literatury, které se zaměřují převážně na pozitivní psychologii a dokáží podržet člověka i v těch nejtěžších chvílích. Nebát se, společně se zaměřit na přítomný okamžik a společně to rozvíjet s láskou. A jak by řekl známý psycholog Viktor E. Frankl – „A přesto říci životu ano!“. E. Kozmannová, online psycholog poradny MOJRA.


Podobné články



Mojráček: Jak motivovat děti k domácím pracím?

Mojráček: Jak motivovat děti k domácím pracím?

Autor: Psychologická poradna| Jak motivovat děti k domácím pracím? Co funguje a co ne? Jak k dětem přistupovat?Byl víkend a maminka po snídani poprosila Mojráčka, jestli by mohl vyluxovat celý dům. Mojráček jí to slíbil. Po snídani se ale zvedl od stolu, neodnesl si ani talířek, a utíkal do svého pokoje, kde si zapnul počítač. Když se ani za hodinu nezačalo nic dít, zavolala maminka na Mojráčka znovu. „Jóó,“ volal Mojráček na maminku z pokojen, „...

Pokračovat ve čtení

POPORODNÍ DEPRESE: Když je mateřství plné smutku

POPORODNÍ DEPRESE: Když je mateřství plné smutku

Mateřství je obvykle spojováno především s pozitivními pocity. Těšení se na miminko. Radost z prvního úsměvu. Dojetí z miminkovské vůně. Pocit všeprostupujícího štěstí. Pravdou ovšem je, že téměř každá pátá maminka se potýká také s množstvím negativních emocí. Všudypřítomný strach, úzkost, vyčerpání, zmatek. Mateřství přináší množství změn, novou životní roli a pořádný hormonální koktejl. Prozatím se stále...

Pokračovat ve čtení

Nebojte se dětského psychologa! Pomůže vašemu dítěti i vám

Nebojte se dětského psychologa! Pomůže vašemu dítěti i vám

Děti se mohou potýkat s různými problémy, ať už jsou to obtíže ve škole, změny v chování, deprese, úzkosti, strach, nebo jen nejistota v nových situacích. Mnoho rodičů se obává vyhledat pomoc dětského psychologa. Strach z neznámého, stigmatizace a mýty o psychologické péči brání rodičům v tom, aby pomohli svému dítěti i sobě samým. Co dětský psycholog dělá? Dětský psycholog se zaměřuje na péči o duševní zdraví dětí...

Pokračovat ve čtení

Psychologové portálu Mojra.cz

Štítky


Objednejte si konzultaci ještě dnes!    Objednat