Jak najít českého psychologa ve Francii?

https://www.blog.mojra.cz/post/268

Co se vám vybaví, když se řekne Francie? Romantická Paříž, plná útulných kavárniček a majestátnost Eiffelovy věže? Nebo levandulová Provence či nádherné Azurové pobřeží? Francie je zemí, která si vás podmaní nejen svými městy a módou, ale třeba i chutí křehkých makronek. Mnozí Češi jsou jejími krásami natolik učarovaní, že se rozhodnou do Francie se přestěhovat.


Zní to jako romantická pohádka. Jenže i pohádky mají své zápletky, a tak i v překrásné Francii můžou nastat chvíle, kdy vás přepadne splín, ozvou se nedořešené problémy nebo se začnete hádat s partnerem.  Jak najít českého psychologa například v Marseille? A co situace českých psychologů na francouzské Korsice?



Návštěva psychologa ve Francii


Jaké máte možnosti psychologické péče, když žijete ve Francii? Můžete si samozřejmě domluvit konzultaci s francouzským psychologem. Myslete ale na to, že francouzština je poměrně náročný jazyk.  Dokážete si představit, že byste měli ve francouzštině řešit svá trápení a popisovat své emoce? Pro mnoho lidí je to nepředstavitelné. A ono je to vlastně přirozené, protože o vlastních pocitech se člověku nejlépe mluví v jazyce, který je mu nejbližší – u nás Čechů tedy v češtině, naší mateřštině.


Tak to zkusím v angličtině, anglicky přece umí každý! Ano, je pravda, že angličtina je světovým jazykem, který ovládá velká část populace. Nicméně pro vás to představuje pořád týž problém – konzultaci v jazyce, který není vaší mateřštinou. Francouzi jsou navíc vyhlášení hrdostí na vlastní jazyk a v angličtině komunikují poměrně neradi.


Další možností by bylo za psychologem dojet přímo do Česka. Tuto cestu ale asi rovnou můžeme škrtnout, protože je velmi nepraktická. Takže, co zbývá?


Český psycholog ve Francii?


Google na dotaz český psycholog v Paříži, jako by jen pokrčil rameny. Český psycholog v Lyonu, Nice či Štrasburku také bez relevantních výsledků. Český psycholog se nehledá snadno ani pokud hledáte rovnou v celých oblastech, jakou je třeba Provence.



Současná doba naštěstí přinesla v oblasti psychologie jednu zásadní změnu - dávno pryč jsou doby, kdy bylo nutné psychologa navštívit přímo u něj v ordinaci. V současné době můžete využít psychologické poradenství online.



Online psychologická konzultace


Konzultace s psychologem online může proběhnout hned několika způsoby. Můžete využít konzultace telefonické, emailové nebo konzultace skrze programy a aplikace jakými jsou Skype, Whatsapp, Viber a podobně. Mnoho z nich navíc nabízí možnost video hovorů, takže máte šanci psychologa přes webkameru vidět tváří v tvář, i když je od vás vzdálen několik set kilometrů.


A to je právě ta zásadní výhoda. Online psychologická konzultace může proběhnout úplně odkudkoli. Je jedno, jestli se spojíte s psychologem, který se nachází v protější budově, v jiném městě nebo dokonce v jiném státě. Ve vašem případě tedy můžete z Francie kontaktovat psychologa v České republice.



Mojra.cz: První online psychologická poradna v ČR


Naše psychologická poradna Mojra.cz funguje už od roku 2016 a je první online psychologickou poradnou v České republice.  K dipozici jsou vám desítky psychologů, se kterými můžete konzultovat všemi výše zmíněnými způsoby. Tedy telefonicky, emailem nebo video-hovorem.



Když nemůže Mohamed k hoře, musí hora k Mohamedovi….


Jedním z důvodů, proč jsme se online psychologickou poradnu Mojra.cz rozhodli založit, byla právě situace Čechů v zahraničí. Jsme si dobře vědomi toho, že vztahové či osobní problémy se člověku nevyhýbají ani v zahraničí, a proto jsme našim krajanům chtěli
zajistit možnost psychologické péče v českém jazyce, i když oni sami jsou od hranic třeba několik tisíc kilometrů daleko.


Také víme, že než se člověk ke konzultaci s psychologem odhodlá, uplyne často poměrně dlouhá doba a ztratit další čas čekáním na volný termín je pak nepříjemné. Zvlášť když se jedná o problém, který je akutní a bolestivý. Snažíme se proto tyto čekací doby maximálně zkracovat – konzultaci můžete mít ještě tentýž den, klidně do několika hodin. Termíny jsou velmi flexibilní – konzultace probíhají v ranních, dopoledních i večerních hodinách.



Samotná objednávka konzultace je pak opravdu snadná. V horním menu kliknete na tlačítko OBJEDNAT SE, zvolíte způsob konzultace a psychologa. Objednávkový formulář vás pak objednávkou provede hezky krok po kroku. Více o tom, jak si u nás můžete konzultaci objednat najdete také ve videu: Jak se objednat k psychologovi?





Pokud vás zajímá, jak se můžete v naší poradně Mojra.cz objednat, naleznete videonávod pod tímto odkazem VIDEO: Jak se objednat k psychologovi. 









Právě jste četli článek:  Jak najít českého psychologa ve Francii?

Komentáře

  • Připojte se do diskuze.
    Zadéjte Váš kometář.

  • Avatar

Podobné články



Jak objednat dítě k psychologovi?

Jak objednat dítě k psychologovi?

Návštěva psychologa je velice citlivé téma. Zejména v případě dětí se nad vším snáší mnoho otazníků. Je potřeba jít s dítětem k psychologovi? Kdy bychom jako rodiče neměli návštěvu psychologa odkládat? Jaké máme možnosti? Není na to naše dítě ještě moc malé?.... Pojďme se tomu podívat na zoubek. Mnoho rodičů neví, jaký je rozdíl mezi psychologem a psychiatrem, takže mi dovolte krátce toto objasnit. Zatímco PSYCHIATR je lékař, který d...

Pokračovat ve čtení

Soukromý psycholog vs. psycholog na pojišťovnu

Soukromý psycholog vs. psycholog na pojišťovnu

Rozhodli jste se vyhledat pomoc psychologa, ale neumíte se rozhodnout, zda si vybrat soukromou poradnu, nebo tu, kde vám konzultaci uhradí pojišťovna? Vše má svá pro a proti. Pojďme se tedy podívat na to, co vám může soukromý psycholog oproti psychologovi na pojišťovnu nabídnout. Třeba vám to ulehčí rozhodování.Když terapii proplácí pojišťovnaNěkteří lidé jednoduše nemají dostatek financí na to, aby si mohli zaplatit terapii u soukromého psychologa. Nebo...

Pokračovat ve čtení

Valentýn: Jaký vliv má tento svátek na naše emoce?

Valentýn: Jaký vliv má tento svátek na naše emoce?

Valentýn, den zamilovaných, je každoročně spojen s návaly růží, čokolád a romantických gest. Pro mnohé je toto sváteční období zdrojem radosti a romantiky, zatímco pro jiné může být spíše zdrojem stresu a úzkosti. Z pohledu psychologie můžeme zkoumat různé aspekty Valentýna a jeho dopad na naše emoce a vztahy. Ideál romantické lásky Jedním z hlavních faktorů, který ovlivňuje naše pocity v době Valentýna, je sociální tlak. Média a reklamy n...

Pokračovat ve čtení

Psychologové portálu Mojra.cz

Štítky


Objednejte si konzultaci ještě dnes!    Objednat