Jak najít českého psychologa v Rakousku?

https://www.blog.mojra.cz/post/271

Rakousko Čechy přitahuje majestátními Alpami i zajímavými pracovními nabídkami. Právě kvůli práci se mnoho Čechů rozhodne, že se k našim sousedům přestěhuje. Postupně zjišťují, jaké krásy v sobě tato země skrývá – malebnou krajinu plnou třpytivých vodních ploch, nad kterými se tyčí obrovské horské masívy, okouzlující velkoměsta i klidný venkov.



Bohužel, i když jsme obklopení tím nejkrásnějším prostředím, mohou se objevit problémy. Nedořešené spory s rodinou, hádky s partnerem, pracovní stres i vlastní kostlivci ve skříni. Všechno tohle nás může stát mnoho sil a energie. Jak najít psychologickou péči v zahraničí? Ať už hledáte českého psychologa v blízkém Dolním Rakousku nebo vzdálenějším Tyrolsku, tento článek je právě pro vás. Najdete českého psychologa ve Vídni? A co třeba český psycholog v Salzburgu?



Péče psychologa v Rakousku


Jednou z možností, jak získat psychologickou péči v zahraničí, je zkusit kontaktovat rakouského psychologa. Tahle možnost se prostě nabízí, zdá se nejjednodušší, ale ani zdaleka není nejideálnější. Proč? Protože budete muset mluvit o svých trápeních, popisovat své emoce a pocity, a to vše v cizím jazyce – v němčině! Někdy se člověku slovy nedaří vyjádřit, co přesně cítí ani v jeho mateřštině, natož pracně hledat slova v cizím jazyce.


Navíc se zdá, že v každém jazyce jako by člověk myslel trochu jinak, takže opravdu platí ono známé: Kolik řečí znáš, tolikrát jsi člověkem. Nejvíce jste sami sebou, když máte možnost mluvit ve svém rodném jazyce.


Jaké jsou další možnosti? Některé je třeba rovnou vyškrtnout. Rakousko je sice naším sousedem, ovšem dojíždět za českým psychologem pokaždé z jednoho státu do druhého, také není úplně nejlepší řešení. Je totiž velmi časově i finančně náročné.



Český psycholog v Rakousku?


Další možnosti je pokusit se najít česky mluvícího psychologa přímo v Rakousku. Jenže kde hledat? Při internetovém vyhledávání dotazů jako český psycholog Innsbruck nebo český psycholog Hollabrunn, vyhledávač vrací ne příliš relevantní výsledky. Stejná je situace při hledání české ho psychologa ve Štýrském Hradci a dokonce, i když hledání českého psychologa rozšíříte na celou oblast – třeba Štýrsko.



Současná doba naštěstí přinesla v oblasti psychologie jednu zásadní změnu - dávno pryč jsou doby, kdy bylo nutné psychologa navštívit přímo u něj v ordinaci. V současné době můžete využít psychologické poradenství online.



Online psychologická konzultace


Dobrou zprávou pro vás je, že dnes už není potřeba za psychologem dojíždět přímo do jeho ordinace. V současné době je možné využít konzultace s psychologem online. Co to znamená? Především to, že konzultace může proběhnout úplně odkudkoli! Z pohodlí vašeho obývacího pokoje, v přírodě u jezera nebo kdekoli, kde vám bude příjemně.


Jediné, co potřebujete, je dostatečný signál, případně připojení k internetu a dále telefon nebo počítač. Můžete zvolit konzultaci telefonickou, konzultaci prostřednictvím emailu nebo různých aplikací/programů, jakými jsou třeba skype nebo whatsapp. Tyto aplikace a programy nabízejí také možnost video-hovorů, díky webkameře tak můžete psychologa po celou dobu konzultace vidět, a ještě více se tak přiblížit hovoru tváří v tvář.



Online psychologická poradna Mojra.cz


Psychologická poradna Mojra.cz je první online psychologickou poradnou v České republice. Začala fungovat už v roce 2016 a od té doby už urazila obrovský kus cesty.  V současné době nabízíme všechny výše zmíněné typy konzultaci (telefonickou, emailovou i video-hovorovou), na výběr máte z desítek psychologů, kteří dohromady hovoří 10 různými jazyky.


Chápeme, že vztahové, pracovní ani osobní problémy se lidem nevyhýbají ani po přestěhování se do zahraničí. Jedním z důvodů, proč jsme se naši online poradnu rozhodli založit, byla právě situace našich krajanů v zahraničí. Chtěli jsme, aby měli možnost řešit své psychické problémy a trápení v rodném jazyce, i když jsou od hranic České republiky vzdálení třeba několik tisíc kilometrů.


Také víme, že dnešní uspěchaná doba nás nutí k nabitému každodennímu režimu. Proto se vám snažíme maximálně přizpůsobit. Volné termíny najdete v ranních, dopoledních, odpoledních i večerních hodinách. Někteří naši psychologové jsou vám k dispozici také o víkendech i o svátcích. Snažíme se také maximálně zkracovat čekací dobu, protože si uvědomujeme, že jsou problémy, které prostě nepočkají. Konzultaci si tak můžete domluvit klidně ještě na tentýž den, někdy dokonce i do hodiny.


Samotná objednávka konzultace je pak opravdu snadná. V horním menu kliknete na tlačítko OBJEDNAT SE, zvolíte způsob konzultace a psychologa. Objednávkový formulář vás pak objednávkou provede hezky krok po kroku. Více o tom, jak si u nás můžete konzultaci objednat najdete také ve videu: Jak se objednat k psychologovi?





Pokud vás zajímá, jak se můžete v naší poradně Mojra.cz objednat, naleznete videonávod pod tímto odkazem VIDEO: Jak se objednat k psychologovi. 






Právě jste četli článek:  Jak najít českého psychologa v Rakousku?

Komentáře

  • Připojte se do diskuze.
    Zadéjte Váš kometář.

  • Avatar
  • Pavla Pokorny před 4 měsíci
    Pavla Pokorny

    Dobry den. Mela bych zajem o konzultaci online ale spise bych potrebovala psychiatra ktery muze predepsat lek. Chci se vas tedy zeptat, zdali by se nasel nekdo ve vasem seznamu, cesky mluvici v Rakousku kdo by mi mohl poskytnout tuto sluzbu? Se srdecnym pozdravem Pavla Pokorny

  • Tým poradny Mojra.cz před 4 měsíci
    Tým poradny Mojra.cz

    Krásný den paní Pokorný, vážíme si toho, že jste se obrátila právě na naši poradnu, v naší psychologické online poradně psychiatra nemáme, velmi rádi Vám však pomůžeme s výběrem psychologa, pokud nám napíšete na e-mail nebo do chatu v pravém rohu stránky případně nás můžete kontaktovat telefonicky na čísle +420 731 226 690, jakou oblast si přejete řešit. Všechny naše psychology naleznete na tomto odkaze https://mojra.cz/nasi-psychologove. Přejeme Vám krásný den, Tým poradny Mojra.cz


Podobné články



Mojráček: Jak motivovat děti k domácím pracím?

Mojráček: Jak motivovat děti k domácím pracím?

Autor: Psychologická poradna| Jak motivovat děti k domácím pracím? Co funguje a co ne? Jak k dětem přistupovat?Byl víkend a maminka po snídani poprosila Mojráčka, jestli by mohl vyluxovat celý dům. Mojráček jí to slíbil. Po snídani se ale zvedl od stolu, neodnesl si ani talířek, a utíkal do svého pokoje, kde si zapnul počítač. Když se ani za hodinu nezačalo nic dít, zavolala maminka na Mojráčka znovu. „Jóó,“ volal Mojráček na maminku z pokojen, „...

Pokračovat ve čtení

POPORODNÍ DEPRESE: Když je mateřství plné smutku

POPORODNÍ DEPRESE: Když je mateřství plné smutku

Mateřství je obvykle spojováno především s pozitivními pocity. Těšení se na miminko. Radost z prvního úsměvu. Dojetí z miminkovské vůně. Pocit všeprostupujícího štěstí. Pravdou ovšem je, že téměř každá pátá maminka se potýká také s množstvím negativních emocí. Všudypřítomný strach, úzkost, vyčerpání, zmatek. Mateřství přináší množství změn, novou životní roli a pořádný hormonální koktejl. Prozatím se stále...

Pokračovat ve čtení

Nebojte se dětského psychologa! Pomůže vašemu dítěti i vám

Nebojte se dětského psychologa! Pomůže vašemu dítěti i vám

Děti se mohou potýkat s různými problémy, ať už jsou to obtíže ve škole, změny v chování, deprese, úzkosti, strach, nebo jen nejistota v nových situacích. Mnoho rodičů se obává vyhledat pomoc dětského psychologa. Strach z neznámého, stigmatizace a mýty o psychologické péči brání rodičům v tom, aby pomohli svému dítěti i sobě samým. Co dětský psycholog dělá? Dětský psycholog se zaměřuje na péči o duševní zdraví dětí...

Pokračovat ve čtení

Psychologové portálu Mojra.cz

Štítky


Objednejte si konzultaci ještě dnes!    Objednat