Jak poznat, že má o mě žena zájem?

https://www.blog.mojra.cz/post/430

Léto se blíží a s ním i řada příležitostí, jak se seznámit. Venkovní festivaly, oslavy, bary a další letní události k tomu vyloženě vybízí. Ať už patříte spíše k ostýchavějším nebo jste rozený střelec, který jde na jistotu, měli byste umět rozeznat signály, které vám ženy dávají. Přeci jen na prvním dojmu záleží a určitě se nechcete hned ze startu dopustit nějakého faux pas. Převážná část gest či náznaků probíhá v neverbální rovině, v dnešním článku se zaměříme právě na ty, kterými ženy dávají vědomě i nevědomě najevo, že je jim muž sympatický.


Oko do duše okno

Oční kontakt je jednoznačně tím nejmocnějším komunikačním prostředkem. Díky němu dokážeme vyjádřit náklonost, ale také antipatie vůči druhému člověku. Pokud tedy muže zajímá, jestli o něho žena má nebo může mít potenciální zájem, stačí navázat oční kontakt. Pokud ho opětuje a bude v něm pokračovat, znamená to mnohdy, že jste ji něčím zaujali. V tomto případě se nemusíte bát posunout se o krok dál a pokusit se o navázání konverzace. Jestliže se ale vaším očím vyhýbá, nejspíš nezabodujete.


Vlasy prozradí hodně

Jedním z osvědčených gest, je pohazování nebo hraní si s vlasy. Údajně tento typ projevů pozorují vědci již přes padesát let. I zde ale můžeme nalézt nepatrné rozdíly v tom, jaké neverbální signály nám žena vlastně vysílá. Pohazování, jemné upravování nebo pročesávání skutečně znamená, že je žena ráda ve společnosti daného muže. Pokud si ale žena delší dobu vlasy popotahuje nebo neustále natáčí a kroutí jejich konečky, může jí být společnost naopak nepříjemná a dává tím najevo, že by si nejraději vlasy vytrhala.


Otevřený postoj

Posturika neboli tělesný postoj a uspořádání těla v prostoru je také velmi důležitým faktorem při seznamování a navazování kontaktu. Jistě si dokážete představit, co asi znamená, když někdo zaujímá uzavřený nebo naopak otevřený postoj. Přesto si jej pojďme lehce přiblížit. Pokud žena k muži stojí zády nebo bokem, naznačuje vůči vám spíše antipatie. Stejně tak zkřížené ruce na prsou nebo jiná „zábrany“ mezi vámi, neznamenají příliš dobré vyhlídky. Naopak vřelý vztah poznáte podle toho, že k vám žena stojí čelem a v ne příliš velké vzdálenosti, takže vás pouští do své osobní zóny. Gesta by také měla být úměrná situaci a nepůsobit rušivě.


Soustřeďte se i na rty

Nemyslíme tím samozřejmě to, že máte ženě rty vyloženě hypnotizovat. Nicméně i podle úsměvu a dalších gest s nimi spojených, můžete odhalit, jestli jste na dobré cestě. Například nevinné olizování rtů činí žena povětšinou zcela nevědomky a to v tom případě, že jí protějšek dostatečně zaujal. Tato činnost ale nesmí působit nijak rušivě a být přehnaná, v tomto případě by se jednalo spíše o projev nervozity. Pozornost věnujte také úsměvu a „tajemným“ pohledům.


Rozhovory o soukromí

Jakmile se oba trochu „otrkáte“ a proběhne první seznámení, můžete zkusit zabrousit do trochu soukromějších vod. Jestliže žena váš zájem opětuje a její reakce bude veskrze pozitivní, jedná se o jasný náznak jejích sympatií. Netlačte ale na pilu, pokud se žena nějakému tématu vyhýbá nebo o něm úmyslně nechce mluvit, to by ji pouze odradilo.


Nezapomínejte na zpětnou vazbu

Rad a zaručených receptů, jak poznat, že žena opětuje váš zájem, najdete na internetu celou řadu. Nejjednodušším způsobem je ale sledovat, jestli má vaše snažení nějakou zpětnou a kladnou reakci. Pokud žena na jakékoliv návrhy či pozvání spíše nereaguje nebo odpovídá jednoslovně, dává tím nejspíš najevo, že jí tato situace není příliš příjemná.


I v případě kladné zpětné vazby vás však mohou potkat určitá úskalí. Jedním z nich je ji tak zvaný fenomén „pick-me-girl“, který vám přiblížíme v následujícím článku.




MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
---- Jak poznat, že má o mě muž zájem?
---- NEOPĚTOVANÁ LÁSKA a jak ji překonat
---- Jak se seznámit: Seznamování v dnešní době a jak překonat nesmělost







Právě jste četli článek: Jak poznat, že má o mě žena zájem? 

Komentáře

  • Připojte se do diskuze.
    Zadéjte Váš kometář.

  • Avatar

Podobné články



Sendvičová generace: Jak zvládat péči o rodiče a děti bez stresu a vyčerpání

Sendvičová generace: Jak zvládat péči o rodiče a děti bez stresu a vyčerpání

V dnešní společnosti nacházíme různé fenomény, které často nejsou ničím výjimečné, nebo nové. Určité množství sociální perspektivy, soužití a péče se vždy v naší společnosti nacházelo, bylo tu v různých formách. No, možná ne vždy jsme o tom mluvili, nebo jsme neměli možnost konfrontace. Žena je symbolem matky, která se stará o svou rodinu a zabezpečuje nejen fyziologické, ale i psychické a sociální potřeby rodiny, a to i v ...

Pokračovat ve čtení

NOVOROČNÍ PŘEDSEVZETÍ: Tipy pro plány, které vydrží

NOVOROČNÍ PŘEDSEVZETÍ: Tipy pro plány, které vydrží

S novým rokem přichází opět čas bilancování. Prožili jste ten minulý rok tak, jak jste chtěli? Podařilo se vám posunout se blíže vaším snům? Nový Rok je jako dělaný pro nové začátky. Můžete začít jinak, lépe. V hlavě se rodí nápady a výzvy. Odhodlaně sáhnete po kusu papíru nebo jen nahlas v obýváku před rodinou prohlásíte: „Tak a letos už vážně chci…“ A opravdu chcete. Jenže i loni jste chtěli, ale moc to nedopad...

Pokračovat ve čtení

Fenomén pick-me-girl: Jak jej poznat?

Fenomén pick-me-girl: Jak jej poznat?

Tento fenomén se začíná rozšiřovat až v posledních pár letech. Možná jste o něm nikdy neslyšeli. Možná už teď přesně víte, o čem bude náš dnešní článek pojednávat. A možná patříte do té skupiny lidí, která ho zná moc dobře, i když neví, že se takto dané situace nazývají. Pojmem „pick-me girl“ se označuje dívka nebo žena, která se záměrně distancuje od zájmů, které jsou společensky přisuzovány ženám. Činí tak předevš...

Pokračovat ve čtení

Psychologové portálu Mojra.cz

Štítky


Objednejte si konzultaci ještě dnes!    Objednat