Jak poznat, že má o mě muž zájem?

https://www.blog.mojra.cz/post/92

Problematika seznamování je jedním z nejobsáhlejších témat partnerských vztahů. Někteří lidé jsou ve flirtování zběhlí, nebojí se ve společnosti projevovat a okouzlovat, často je pohání vidina snadno dosažitelného sexu na jednu noc.


Jiní jsou naopak velmi ostýchaví, působí až odtažitým dojmem, bojí se navázat kontakt s přitažlivou osobou, neumí dát najevo, že se jim žena opravdu líbí apod. V dnešním článku se zaměříme na problém ostychu při seznamování, konkrétně na situaci, kdy si žena není jistá, zda se z mužovy strany jedná pouze o nevinné koketování, nebo má o ni skutečný zájem.


Má zájem nebo ne?


To je otázka, která trápí nejednu ženu. Existuje nějaký návod, jak rozpoznat, zda se muži opravdu líbíte, nebo vše musíte ponechat náhodě? Psychologové se shodují na tom, že mužův zájem o vás prozradí jeho řeč těla a chování. Jednoduše řečeno, jestliže pociťujete jakékoliv obavy, že vztah, který je teprve v začátku se nedostane dál než k prvnímu sexu, zkuste se zaměřit na to, jak se ve vaší společnosti partner chová. A buďte opravdu dobrou pozorovatelkou, protože některé signály jsou snadno přehlédnutelné, muži totiž nejsou tak rafinovaní jako my ženy, a řeč těla nedokáží tak mistrně využívat.


Jaké triky nejčastěji používají muži při seznamování?


Snaží se viditelně upoutat vaši pozornost. Ať už výrazem obličeje (zdvižené obočí, pootevřená ústa, doširoka otevřené oči, mrkání, potutelný výraz…), postojem (postaví se mimo okruh přátel, abyste si jej snadněji všimla) nebo zkoumavým prohlížením (prohlíží si vás od hlavy k patě, setrvá déle pohledem na oblastech vašeho těla, které ho nejvíce zaujaly a chce, abyste o tom věděla).


Neustále se upravuje, kontroluje svůj zevnějšek, chce působit co nejdokonaleji.


Zaujme vyzývavou pózu. Někteří muži si při seznamování dávají ruce v bok, čímž chtějí působit sebevědomě a dávají vám tak možnost ocenit jeho proporce. Pokud se jdete posadit je samozřejmé, že muž bude mít při sezení rozkročené nohy, a to proto, že vám chce dopřát co nejlepší výhled na jeho rozkrok. To však neznamená, že mu jde jen a pouze o sex s vámi, pouze chce poukázat na své kvality.


Dotýká se často svého obličeje, mne si bradu, mimoděk si sahá na uši. Z odborného hlediska je to přirozený jev, protože jakmile se nám někdo líbí, je naše pokožka citlivější na dotek.


Nervózně si hraje s oblečením, např. si rozepíná a zapíná zip u bundy, hraje si s knoflíčky košile apod. Je to zapříčiněno jeho nervozitou, a pokud se muž chová nervózně je to nesporné znamení, že má o vás opravdový zájem.


Půjčí vám kabát, když vás doprovází domů a zničehonic se ochladí. Toto gesto má dva důvody. Zaprvé muž chce, abyste na sobě měla něco, co se předtím dotýkalo jeho těla. A za druhé je to pro něj nejlepší záminka, jak se s vámi znovu sejít.



Signály, které znamenají, že má o vás muž opravdový zájem


Řeč těla:

  • neustále vás sleduje, navazuje oční kontakt
  • snaží se vás co nejvíce dotýkat, naklání se co nejblíže k vám
  • má uvolněný výraz tváře, přivírá oči
  • i když jste mezi přáteli směřuje špičkou nohy k vám
  • napodobuje vaši řeč těla


Komunikace:

  • zajímá se o vás a vaše záliby
  • je dobrý posluchač, který se však aktivně zapojuje do hovoru
  • pamatuje si podstatné věci
  • nevychloubá se, nesnaží se u vás vyvolat obdiv
  • nevnucuje vám své názory, naopak respektuje ty vaše i když s nimi výslovně nesouhlasí


Chování:

  • bude vás hýčkat, bude pozorný (zahřeje vám ruce, koupí květiny…)
  • chce být s vámi v neustálém kontaktu, i když nejste spolu
  • pamatuje si, co máte ráda a překvapí vás nějakým malým dárkem
  • bude si s vámi povídat dlouho do noci, aniž by byl otrávený




Samozřejmě toto vše je jen orientační výčet, který vám může pomoci zbavit se nejistoty. Z psychologického hlediska však i muž, na kterého nic z výše uvedeného nesedí, může ve skutečnosti jevit o svou partnerku opravdový zájem.







Pokud máte jakékoliv pochybnosti a nevíte si rady doporučujeme vyhledat psychologa, který se zabývá partnerskými vztahy. S jeho pomocí můžete odhalit i skryté náznaky partnerova zájmu, získáte nadhled a ujasníte si, zda má cenu vztah udržet, či nikoli.

 

Zajímá Vás, jaký je rozdíl mezi terapeutem a psychologem? Přečíst si to tom můžete v tomto článku!








Právě jste četli článek: Jak poznat, že má o mě muž zájem?

Komentáře

  • Připojte se do diskuze.
    Zadéjte Váš kometář.

  • Avatar

Podobné články



Sendvičová generace: Jak zvládat péči o rodiče a děti bez stresu a vyčerpání

Sendvičová generace: Jak zvládat péči o rodiče a děti bez stresu a vyčerpání

V dnešní společnosti nacházíme různé fenomény, které často nejsou ničím výjimečné, nebo nové. Určité množství sociální perspektivy, soužití a péče se vždy v naší společnosti nacházelo, bylo tu v různých formách. No, možná ne vždy jsme o tom mluvili, nebo jsme neměli možnost konfrontace. Žena je symbolem matky, která se stará o svou rodinu a zabezpečuje nejen fyziologické, ale i psychické a sociální potřeby rodiny, a to i v ...

Pokračovat ve čtení

NOVOROČNÍ PŘEDSEVZETÍ: Tipy pro plány, které vydrží

NOVOROČNÍ PŘEDSEVZETÍ: Tipy pro plány, které vydrží

S novým rokem přichází opět čas bilancování. Prožili jste ten minulý rok tak, jak jste chtěli? Podařilo se vám posunout se blíže vaším snům? Nový Rok je jako dělaný pro nové začátky. Můžete začít jinak, lépe. V hlavě se rodí nápady a výzvy. Odhodlaně sáhnete po kusu papíru nebo jen nahlas v obýváku před rodinou prohlásíte: „Tak a letos už vážně chci…“ A opravdu chcete. Jenže i loni jste chtěli, ale moc to nedopad...

Pokračovat ve čtení

Fenomén pick-me-girl: Jak jej poznat?

Fenomén pick-me-girl: Jak jej poznat?

Tento fenomén se začíná rozšiřovat až v posledních pár letech. Možná jste o něm nikdy neslyšeli. Možná už teď přesně víte, o čem bude náš dnešní článek pojednávat. A možná patříte do té skupiny lidí, která ho zná moc dobře, i když neví, že se takto dané situace nazývají. Pojmem „pick-me girl“ se označuje dívka nebo žena, která se záměrně distancuje od zájmů, které jsou společensky přisuzovány ženám. Činí tak předevš...

Pokračovat ve čtení

Psychologové portálu Mojra.cz

Štítky


Objednejte si konzultaci ještě dnes!    Objednat