Jak navštívit psychologa anonymně?

https://www.blog.mojra.cz/post/142

Jedním ze stěžejních problémů, které brání lidem v návštěvě psychologa je obava z reakcí rodiny, přátel a blízkého okolí. Jak tedy vyřešit otázku zachování diskrétnosti a zabránit tomu, aby vás někdo ze známých viděl do ordinace psychologa vstupovat?


Existují v podstatě jen dvě možnosti – navštívit a nenavštívit. Pokud si zvolíte druhou možnost, vyhnete se sice tomu, že byste se dostali do řečí, avšak nevyřešíte své psychické problémy. Takže tuto možnost bychom v rámci zachování a obnovy vašeho duševního zdraví raději rovnou zamítli. Jestliže totiž zanedbáte péči o svou psychiku v době, kdy se objeví první problémy věřte, že se situace může postupem času natolik zhoršit, že náprava bude opravdu těžká a o to zdlouhavější. Proto se přiklánějte raději vždy k možnosti číslo jeda, tedy k návštěvě psychologa. Pokud se bojíte, že by si o vás známí pomysleli, že jste blázen, kdyby se o vašich sezeních dozvěděli, můžete si vybrat psychologickou ambulanci mimo vaše bydliště. Jenže… I tato alternativa má své nedostatky, nezajistí vám stoprocentní anonymitu. Jak to tak bývá, náhody se stávají a většinou vždy, když si to nejméně přejeme. Velmi často se proto stává, že ač se snažíte sebevíc, natrefíte zrovna v den konzultace na někoho ze známých přímo v momentě, kdy vstupujete nebo odcházíte z psychologické poradny.


Jak tedy utajit návštěvu psychologa, je vůbec nějaká možnost? Ano, online poradenství! Jestliže využijete k „návštěvě“ psychologa internet, tak nehrozí, že byste byli přichyceni inflagranti. Nikam nebudete cestovat, pomoci se vám dostane z pohodlí vašeho domova. Tudíž podmínka anonymity bude důsledně dodržena a sousedi, rodiče, děti, známí apod. se nic nedozví, pokud sami nebudete chtít.


Jaké jsou výhody online psychologické poradny Mojra.cz?



100% anonymita

Diskrétnost je pro naše psychology vždy na prvním místě. Nejenže se díky online konzultaci vyhnete zvědavým pohledům a pomlouvačům, ale také se nemusíte dát poznat ani samotnému psychologovi. Našim klientům nabízíme unikátní možnost anonymní registrace a také není nutností zapnutá kamera při videohovoru s psychologem (toho však uvidíte vždy).


Úspora času a peněz

Jak díky online psychologické poradně ušetříte čas? Jednoduše tím, že nebudete muset za pomocí nikam zdlouhavě cestovat. Odpadá také nutnost kupovat si drahé jízdenky, ušetříte za benzín apod. Konzultace probíhají z pohodlí vašeho domova, což vám mj. pomůže se lépe uvolnit a otevřít se psychologovi.


Dostupnost odkudkoliv


K tomu, abyste se mohli spojit s psychologem potřebujete jediné, a to internet (nebo telefon). Na konzultace tak dosáhnete např. i z dovolené, ze zahraničí, z práce, auta…


Minimální čekací lhůty


Psychologové naší poradny jsou klientům k dispozici od pondělí do neděle, a to nejen v dopoledních, ale i odpoledních a večerních hodinách. Mnohé psychické problémy nesnesou odkladu a čekání na to, až se uvolní termín v kamenné poradně může klienty odradit. Proto klientům nabízíme možnost konzultace s psychologem v podstatě ještě téhož dne, kdy si konzultaci objedná.






Jestliže jste se ocitli v těžké životní situaci a hledáte odbornou pomoc, neváhejte se obrátit na naše psychology. Nemusíte mít žádné obavy, online poradenství je dle mnoha studií dnes již na stejné úrovni jako osobní kontakt. Oproti fyzické návštěvě psychologa mají však online konzultace nespornou výhodu – zajistí vám 100 % anonymitu. Můžete tak získat bezodkladnou podporu, aniž byste museli komukoli cokoli vysvětlovat.






Další výhody psychologické poradny online naleznete zde












Právě jste četli článek:  Jak navštívit psychologa anonymně? 

Komentáře

  • Připojte se do diskuze.
    Zadéjte Váš kometář.

  • Avatar
  • Elena před 2 roky
    Elena

    Dobry den, trpim tezkymi depresemi se sklonem k sebevrazde. Nejsem ochotna s jakymkoli psychologem probirat sve problemy s tim, ze bude vedet, kdo jsem, protoze se bojim, ze mi nasilim sebere svobodu a necha me zavrit do nejakeho priserneho statniho zarizeni, kde se moje situace uvnitr jenom zhorsi a dojde k vyplachu meho mozku a budu donucena rict, ze je uz vse v poradku, aby me s milosti pustili ven. Vysledkem bude navrat do reality v jeste mnohem horsim stavu, nez jsem ji opustila. Muzete mi tedy nabidnout sluzbu, abych si mohla promluvit o svych problemech s tim, ze to bude z me strany naprosto anonymni? Dekuji, Elena.


Podobné články



Mojráček: Jak motivovat děti k domácím pracím?

Mojráček: Jak motivovat děti k domácím pracím?

Autor: Psychologická poradna| Jak motivovat děti k domácím pracím? Co funguje a co ne? Jak k dětem přistupovat?Byl víkend a maminka po snídani poprosila Mojráčka, jestli by mohl vyluxovat celý dům. Mojráček jí to slíbil. Po snídani se ale zvedl od stolu, neodnesl si ani talířek, a utíkal do svého pokoje, kde si zapnul počítač. Když se ani za hodinu nezačalo nic dít, zavolala maminka na Mojráčka znovu. „Jóó,“ volal Mojráček na maminku z pokojen, „...

Pokračovat ve čtení

POPORODNÍ DEPRESE: Když je mateřství plné smutku

POPORODNÍ DEPRESE: Když je mateřství plné smutku

Mateřství je obvykle spojováno především s pozitivními pocity. Těšení se na miminko. Radost z prvního úsměvu. Dojetí z miminkovské vůně. Pocit všeprostupujícího štěstí. Pravdou ovšem je, že téměř každá pátá maminka se potýká také s množstvím negativních emocí. Všudypřítomný strach, úzkost, vyčerpání, zmatek. Mateřství přináší množství změn, novou životní roli a pořádný hormonální koktejl. Prozatím se stále...

Pokračovat ve čtení

Nebojte se dětského psychologa! Pomůže vašemu dítěti i vám

Nebojte se dětského psychologa! Pomůže vašemu dítěti i vám

Děti se mohou potýkat s různými problémy, ať už jsou to obtíže ve škole, změny v chování, deprese, úzkosti, strach, nebo jen nejistota v nových situacích. Mnoho rodičů se obává vyhledat pomoc dětského psychologa. Strach z neznámého, stigmatizace a mýty o psychologické péči brání rodičům v tom, aby pomohli svému dítěti i sobě samým. Co dětský psycholog dělá? Dětský psycholog se zaměřuje na péči o duševní zdraví dětí...

Pokračovat ve čtení

Psychologové portálu Mojra.cz

Štítky


Objednejte si konzultaci ještě dnes!    Objednat