Vztah s ženatým mužem

https://www.blog.mojra.cz/post/308

Poměr s ženatým mužem? Nikdy, říkala jste si. Jenže se stalo, zamilovala jste se a už není cesty zpět. Srdci holt člověk neporučí a touha čas od času vyhraje nad rozumem. Jste milenka. Vztah s ženatým mužem skrývá mnohá úskalí, jste součástí milostného trojúhelníku, kde jsou role jasně rozdány. Nebo ne? Pozice manželky je jasná, ale co přesně se teď čeká od vás? Má vztah šanci na úspěch nebo vyhasne stejně rychle, jako vzplál? Jak vztah s ženatým mužem udržet?

 

Máte stejná očekávání?


Nejprve si sama v sobě ujasněte, co od tohoto vztahu vlastně očekáváte. Slyšíte v dálce znít kostelní zvony nebo se spokojíte s občasným nezávazným postelovým dobrodružstvím? Je pro vás v pořádku být tou druhou nebo byste raději plnohodnotný vztah?

Až budete mít jasno, zjistěte, jak to vidí druhá strana. Pokud jsou vaše očekávání stejná, výborně, máte o starost méně. Problém nastává, když se vaše pohledy začnou rozcházet…

 

Rozvede se, jen musím počkat…


Rozvede se, jasně že jo, jen ne teď. Kdy? Po Vánocích. Až se uzdraví jejich pes. Potom, co přijedou z rodinné dovolené. Na jaře…

Teď vás asi trochu zklameme, ale statistiky vám nejsou příliš nakloněny. Čím déle muž s rozvodem váhá, tím menší je pravděpodobnost, že to nakonec skutečně udělá.

Tak co teď?

Možnost č. 1: Povolání: milenka


Můžete hledat pozitiva. Jste sice formálně až ta druhá, ale někdy z toho plynou i určité výhody. Pokud vám tyhle benefity za váš komplikovaný vztah stojí, pak tedy nezbývá než se smířit s rolí milenky.


Ale pozor! Být milenka by rozhodně neměla být vaše jediná životní role! Nepodřizujte celý svůj život tomu, kdy má zrovna váš ženatý partner čas, nemusíte být k dispozici vždy, když se mu to zrovna hodí a také nemusíte být pokaždé ta, která sleví ze všech nároků a v konfliktních situacích ustoupí.




Možnost č. 2: Je čas to skončit


Jak ukončit vztah s ženatým mužem? Může to být těžší, než se zdá. Umí to s vámi, kdykoli se zmíníte o tom, že váš vztah nemá cenu, začne zase slibovat hory doly. Bude vám líčit vaši společnou budoucnost v těch nejrůžovějších barvách a prosit vás, ať vydržíte ještě měsíc, pak už se určitě rozvede.


Musíte si být svým rozhodnutím sama naprosto jistá, dopředu si to proto dobře promyslete, připomeňte sama sobě, co všechno vám na současném stavu vadí. Taky se zamyslete nad tím, jak dlouho jste ještě ochotna čekat.

 

 

Miluje nás obě

 

Někdy se muž nechce vzdát ani milenky ani manželky, paralelní vztah mu naprosto vyhovuje. Proč? S každou si sytí jiné potřeby a obě dohromady ho činí maximálně šťastným. V takových případech taky není neobvyklé, že o sobě manželka i milenka vědí a celou situaci prostě nějakým způsobem trpí.


A dost!


Pokud se vám v takovém vztahu nelíbí, je na čase s tím něco udělat. Jak ho získat jen pro sebe? Zamyslete se, co ho drží u manželky. Co prožívá s ní a s vámi ne? Naservírujte mu to taky! Pokud se vám takové hry příliš nezamlouvají, pak je tady druhá možnost v podobě Jasného a pevného ultimáta: Ona nebo já!



Takhle ne!


Ženy se někdy ve snaze udržet vztah s ženatým mužem uchylují k velmi extrémním řešením. Kdybych „náhodou“ otěhotněla, tak by se o mě přece musel postarat… Takhle ne! Počít dítě s tímto úmyslem rozhodně není to pravé ořechové a doporučujeme se tomuto manévru vyhnout obloukem.

 


Vybral si mě!

 

A je to tady! Stěhuje se k vám, je to oficiální, od manželky odejde. Že by šťastný konec? Je tohle vaše A žili šťastně až do smrti?


Pozor na růžové brýle


Než se do vztahu oficiálně vrhnete, podívejte se na muže, který by vám teď měl oficiálně stát po boku, bez růžových brýlí. Zatím jste s ním dost možná nemusela řešit žádné každodenní starosti ani drobné problémy, veškerý svůj společný čas jste trávili na výletech, večeřích nebo hotelovém pokoji. Znáte ho i v jiných situacích?


Ač vám to připomínáme neradi, váš společný vztah začal s příměsí lži. Před manželkou vás tajil, lhal ji o tom, kam večer jde. Podváděl ji. Dokážete k němu i tak mít plnou důvěru?



Ustojíte to?


A ještě jedna nepříjemná záležitost, kterou je třeba zvážit, než se váš vztah stane oficiálním. Ať už jste si začala se ženatým kolegou nebo jste měla vztah s ženatým mužem s dětmi, byla jste nějakou dobu milenkou. Okolí na to nemusí reagovat vždy pěkně.


Možná budete ta, která rozbila rodinu nebo ta, která svou pracovní pozici získala přes postel. Stane se z vás zlá macecha. Víme, že jste situaci nezpůsobila jen vy, byli jste na to dva, okolí má ale většinou tendenci nejvíc odsuzovat právě milenky. Ustojíte to?


Proberte to s psychologem


Vztah s ženatým mužem může být velmi náročný a stresující. Ať už zažíváte pocity osamělosti a smutku, protože s vámi tráví čas jen tajně, nebo se utápíte ve špatném svědomí a vině, případně jen nevíte, jak se vlastně máte rozhodnout – obraťte se na psychologa.


Vztahové problémy jsou oblastí, se kterou se lidé na naši poradnu obracejí nejčastěji. Mezilidské vztahy jsou náročné i pro dva lidi, co teprve, když jsou ve vztahu tři…








Právě jste četli článek: Vztah s ženatým mužem

Komentáře

  • Připojte se do diskuze.
    Zadéjte Váš kometář.

  • Avatar

Podobné články



Partner je závislý na alkoholu, jak mu můžu pomoct?

Partner je závislý na alkoholu, jak mu můžu pomoct?

Na úvod bychom si velmi stručně vysvětlili, co je alkohol a jak vzniká závislost na alkoholu. Alkohol je nebezpečná droga, na které máme ze všech návykových látek nejvíce závislých lidí. Nebezpečí alkoholu spočívá mimo jiné v tom, že je v Česku i na Slovensku spojený s nejrůznějšími společenskými událostmi, jako jsou narozeniny, svatby, Vánoce, Nový Rok a tak podobně. Všechny tyto faktory přispívají k tomu, že máme tendenci vn...

Pokračovat ve čtení

Proč se senioři stávají tak často oběťmi podvodníků?

Proč se senioři stávají tak často oběťmi podvodníků?

V dnešní době jsme svědky zvýšené trestní činnosti páchané na seiorech. Jde o podvody, vystupňovaný tlak, hrozby, lži, krádeže, ale i agresivní útoky. Pachatelé se cíleně zaměřují na seniory proto, že jsou pro ně „lehčí“ obětí kriminality, a to zejména kvůli jejich vyššímu věku.  Podvodník, případně agresor, se chová ke své oběti sofistikovaným způsobem s dopředu dobře promyšleným (často organizovaným) programem.  S...

Pokračovat ve čtení

Život s alkoholikem: Sliby, naděje a zklamání

Život s alkoholikem: Sliby, naděje a zklamání

Alkohol. V České republice látka, která silně zasahuje do společenského a rodinného života. Pije se, když se daří i když se nedaří. Připíjíme lidem na zdraví, na šťastný život i za dobře odvedenou práci. Některým ovšem alkohol přeroste přes hlavu. Nepijí na radost ani na žal, ale pijí, aby byli. Aby vůbec byli schopni existovat a fungovat. Z alkoholu se tak stává jediný smysl života a ničí nejen dotyčného, ale i všechny okolo něj.Život...

Pokračovat ve čtení

Psychologové portálu Mojra.cz

Štítky


Objednejte si konzultaci ještě dnes!    Objednat