VIDEO: Kdo je psycholog a kdo psychiatr?

https://www.blog.mojra.cz/post/252

Tápete, jaký je rozdíl mezi psychologem a psychiatrem? Nevíte na koho z nich se obrátit, zda vám psycholog předepíše léky, nebo zda se na vás nebude dívat jako na blázna a nenechá vás zavřít někde do ústavu? 


Mnohdy si to ani neuvědomujeme, ale v průběhu života zažijeme určité situace, na které bychom neměli zůstávat sami. Neměli bychom se bát vyhledat pomoc, když ji opravdu potřebujeme.



V čem se tedy liší psycholog od psychiatra?


Dozvíte se to v tomto videu.



Video pro vás připravila majitelka a psycholožka online psychologické poradny Mojra.cz  PhDr. Michaela Miechová.

                                                                      


Péče o duševní zdraví je stejně důležitá, jako péče o tělo. Abychom dokázali bez problémů fungovat, měli bychom se starat o obojí. Zatímco lékaře každý jednou za čas navštíví, s návštěvou psychologa lidé obvykle váhají. Jedním z důvodů je fakt, že mnozí si nejsou jistí, jestli vlastně pomoc psychologa potřebují nebo jestli jejich problém vůbec psychologové řeší. Bohužel někteří stále mají za to, že psychologa člověk může vyhledat pouze pokud je blázen a mnozí si ho navíc pletou s psychiatrem.


Doufám, že vám toto video pomohlo objasnit si ty základní rozdíly v obou těchto povoláních. Věřte, že nemusíte být zrovna blázen, abyste mohli vyhledat pomoc třeba psychologa. Je to objektivní osoba, která vás vyslechne a pomůže vám vrátit váš život na ty správné koleje. Nemusíte se stydět, že si jdete popovídat s někým, kdo vás nesoudí. Naší západní sousedé berou návštěvu u psychologa jako zcela běžnou věc. Není výjimkou, že každý má svého terapeuta, který jej provází životem.



Nedovolte, aby vám váš strach či stud z návštěvy u psychologa zhatil šanci na šťastnější život.



.



Pokud si nevíte rady a pořád trochu tápete, jestli pomoc psychologa vyhledat nebo ne, rádi vám s tím pomůžeme. Můžete využít naší telefonické podpory (+420 731 226 690) nebo napsat e-mail na adresu poradna@mojra.cz.  Technická podpora je vám také k dispozici na chatu, který naleznete v pravém dolním rohu na našich webových stránkách.

Stačí, když stručně popíšete váš problém a my vyhledáme psychologa přímo pro vás, pomůžeme s objednávkou a objasníme všechny dotazy a nejasnosti týkající se psychologické konzultace.












Právě jste zhlédli VIDEO: Kdo je psycholog a kdo psychiatr?

Komentáře

  • Připojte se do diskuze.
    Zadéjte Váš kometář.

  • Avatar

Podobné články



Nebojte se dětského psychologa! Pomůže vašemu dítěti i vám

Nebojte se dětského psychologa! Pomůže vašemu dítěti i vám

Děti se mohou potýkat s různými problémy, ať už jsou to obtíže ve škole, změny v chování, deprese, úzkosti, strach, nebo jen nejistota v nových situacích. Mnoho rodičů se obává vyhledat pomoc dětského psychologa. Strach z neznámého, stigmatizace a mýty o psychologické péči brání rodičům v tom, aby pomohli svému dítěti i sobě samým. Co dětský psycholog dělá? Dětský psycholog se zaměřuje na péči o duševní zdraví dětí...

Pokračovat ve čtení

Rozhovor v TV Polar: Psychický stav společnosti se zhoršuje - Online psychologická poradna MOJRA je tu pro vás

Rozhovor v TV Polar: Psychický stav společnosti se zhoršuje - Online psychologická poradna MOJRA je tu pro vás

V pořadu TV MEDICÍNA SPECIÁL se PhDr. Michaela Miechová, psycholožka a majitelka naší online psychologické poradny MOJRA, podělila o svůj pohled na psychický stav naší společnosti a vysvětlila, jak může naše online poradna lidem v těžkých chvílích pomoci. Průzkumy ukazují, že každý druhý Evropan se v posledních 12 měsících potýkal s emocionální nebo psychosociální krizí. Covid-19 tuto situaci ještě zhoršil. Mezi varovné signály patří neschop...

Pokračovat ve čtení

Soukromý psycholog vs. psycholog na pojišťovnu

Soukromý psycholog vs. psycholog na pojišťovnu

Rozhodli jste se vyhledat pomoc psychologa, ale neumíte se rozhodnout, zda si vybrat soukromou poradnu, nebo tu, kde vám konzultaci uhradí pojišťovna? Vše má svá pro a proti. Pojďme se tedy podívat na to, co vám může soukromý psycholog oproti psychologovi na pojišťovnu nabídnout. Třeba vám to ulehčí rozhodování.Když terapii proplácí pojišťovnaNěkteří lidé jednoduše nemají dostatek financí na to, aby si mohli zaplatit terapii u soukromého psychologa. Nebo...

Pokračovat ve čtení

Psychologové portálu Mojra.cz

Štítky


Objednejte si konzultaci ještě dnes!    Objednat