Psychologická poradna Mojra.cz a Ottobock přední světový výrobce protéz

https://www.blog.mojra.cz/post/133

Koncept naší online psychologické poradny Mojra.cz je založen zejména na myšlence zpřístupnění psychologických služeb. Abychom se jej co nejvíce drželi, rozhodli jsme se zaměřit na různé cílové skupiny, které pomoc psychologa velice potřebují, avšak nemohou se k němu fyzicky dostavit. V tomto případě se jedná o ty, kteří se musí vyrovnat s následky amputace. Proto jsme začali spolupracovat s předním světovým výrobcem protéz a ortéz – firmou Ottobock. ČR.



Jak může online konzultace pomoci po amputaci?


Když se řekne amputace, prvním slovem, které nás napadne je bolest. A to nejen fyzická, ale zejména ta psychická. Nebudeme vám nic nalhávat, amputace je velmi traumatizující, vždyť se najednou musíte vypořádat s tím, že vás kus chybí. Na to se snad ani nejde připravit. Snoubí se ve vás tornádo pocitů, od radosti z toho, že žijete, po beznaděj.


Nemůžeme říci, zda je horší, pokud je vám končetina amputována kvůli vážnému úrazu, nebo v důsledku nemoci – ať už máte čas o tom přemýšlet nebo ne. Vaše kvalita života bude výrazně dotčena v každém případě.


Málokdo se řadí k té skupině lidí, kteří nad vším (i nad amputací) pomyslně mávnou rukou a „jedou“ dál. Většinou je pravidlem, že pokud strádá tělo, strádá i mysl a naopak. Je lehké říct si: No co, přišel jsem o ruku/nohu, ale život jde dál! Pak jste však nuceni této situaci čelit, a najednou všechna slova a předsevzetí vezmou za své. Dostaví se pocity bezradnosti, deprese, se ztrátou končetiny jako byste přišli o smysl života.


A co dál? Paradoxně se nejvíce obáváte toho, jak na vás bude pohlížet okolí, netoužíte po lítosti, ale jiné reakce také nepřijímáte. Ocitli jste se v jakémsi začarovaném kruhu a nevíte, jak z něj ven. Pahýl po amputované končetině se časem zhojí, svěříte se do péče odborníků, docházíte na rehabilitace, učíte se fungovat s protézou.



Aby všechny vaše snahy o návrat do běžného života byly účinné, musíte být fit i po psychické stránce. 



Mojra.cz a Ottobock. ČR


Firma Ottobock. ČR se zaměřuje na pomoc lidem po amputaci svými produkty – protézami horních i dolních končetin aj. Mimo to se podílí na rozvoji vzdělávacího systému v oblasti nových protetických technologií. Naše online poradna Mojra.cz chce lidem po amputaci pomoci v rámci obnovy jejich psychického zdraví, aby mohli vést plnohodnotný život po všech stránkách.


Právě pomoc psychologa je pro mnohé pacienty po amputaci nedostupná, zejména kvůli nutnosti dojíždění do psychologické poradny. Ačkoliv některé nemocnice nabízejí možnost návštěvy psychologa na pokoji pacienta, je toto jen krátkodobou záležitostí, protože jakmile je propuštěn z nemocnice, nemá možnost dojíždět k psychologovi pravidelně. Často však právě doma na člověka dolehne závažnost celé situace a potřebuje okamžitou pomoc. Proto je online poradenství po amputaci velmi vítanou možností. Klient nemusí nikam dojíždět, aby se mohl zúčastnit konzultace stačí mu k tomu počítač, případně telefon. Konzultaci s psychologem si objedná online v čase, který mu nejvíce vyhovuje – problémem nejsou ani večery, což je výhodou, protože většinu času dopoledne stráví na rehabilitacích apod. Do jisté míry se díky online konzultaci zmírní i pocit závislosti na ostatních a vlastní neschopnosti. Klient si zvládne vše zařídit sám, a i toto malé „vítězství“ je velkým krokem k uzdravení duše.


Pokud čekáte na amputaci nebo jste již amputaci prožili, nepodceňujte psychologickou pomoc. Před amputací vám psycholog pomůže zpracovat své obavy a pocity, po amputaci bude tím nejlepším průvodcem na cestě za návratem k běžnému životu. S pomocí kvalitních protetických pomůcek a v psychické pohodě se naučíte žít život s protézou tak, jako by byla vaší přirozenou součástí. Bez pomoci psychologa se však neobejdete. 











Komentáře

  • Připojte se do diskuze.
    Zadéjte Váš kometář.

  • Avatar

Podobné články



Co dělat, když dítě nechce chodit do školy?

Co dělat, když dítě nechce chodit do školy?

Článek obsahuje: rada odborníka, komentář a diskuze s psychologem.  Každé dítě se někdy chce ulít ze školy, aby se vyhnulo testu, zkoušení, nebo se mu prostě jen nechce ráno brzo vstávat. Vzpomeňme si na svá školní léta, také jsme to na své rodiče několikrát zkoušeli a vymýšleli si různé důvody, které nám v návštěvě školy brání. Pokud vás dítě přemlouvá, abyste jej nechali sem tam doma, není to nic alarmují...

Pokračovat ve čtení

NOVOROČNÍ PŘEDSEVZETÍ: Tipy pro plány, které vydrží

NOVOROČNÍ PŘEDSEVZETÍ: Tipy pro plány, které vydrží

S novým rokem přichází opět čas bilancování. Prožili jste ten minulý rok tak, jak jste chtěli? Podařilo se vám posunout se blíže vaším snům? Nový Rok je jako dělaný pro nové začátky. Můžete začít jinak, lépe. V hlavě se rodí nápady a výzvy. Odhodlaně sáhnete po kusu papíru nebo jen nahlas v obýváku před rodinou prohlásíte: „Tak a letos už vážně chci…“ A opravdu chcete. Jenže i loni jste chtěli, ale moc to nedopad...

Pokračovat ve čtení

Stereotyp ve výchově dítěte

Stereotyp ve výchově dítěte

Dnešní rodiče, nejvíce však matky, čelí různým nevyžádaným radám o tom, jak by měli vychovávat svoje děti, v podstatě hned od narození miminka. Některé nevyžádané rady přicházejí už během těhotenství, například „teď musíš jíst za dva“, a podobně. Těhotenství je samo o sobě náročné, žena se připravuje na roli matky, přičemž jí pod srdcem roste dítě a takové rady nebývají příliš příjemné. Navíc, v dnešní době máme...

Pokračovat ve čtení

Psychologové portálu Mojra.cz

Štítky


Objednejte si konzultaci ještě dnes!    Objednat