PSYCHOLOG NA CESTY aneb Jak řešit psychické problémy ze zahraničí?

https://www.blog.mojra.cz/post/161

Cestovat za hranice České republiky je pro někoho každoročním rituálem v rámci letní dovolené, pro jiného služební cestou, a někteří si takto splní svůj sen, rozhodnou se v zahraničí pracovat a žít. Ať tak či onak, před určitými problémy se neschováte ani na konci světa, a získat potřebnou péči v zahraničí se může stát velkým problémem. My se v tomto článku zaměříme na to, jak vyhledat pomoc psychologa, když žijete v zahraničí, nebo tam zrovna trávíte dovolenou.


Propast jménem jazyková bariéra


Cestování do blízkých i dalekých zemí dnes již není problémem, stejně tak stoupla i nabídka práce v zahraničí. Pokud jedete za prací, většinou již plynule zvládáte hovořit v jazyce dané země. Avšak co si budeme povídat, pokud přemýšlíme (zejména o problémech) jde nám to jednodušeji v jazyce, který je nám nejblíž, tudíž v tom mateřském. Stejně tak vyjádřit své pocity a niterní prožitky cizí řečí může být problémem.


Při cestování si každý nasazuje jakési růžové brýle, myslí si, že na dovolené, nebo při novém začátku v zahraničí se mu problémy budou vyhýbat obloukem. Bohužel to tak často není, ocitneme se v jiné zemi s jinou kulturou, která na nás začne působit a my najednou vidíme své problémy v jiném kontextu, v jiném světle. Máme také většinou více času o nich uvažovat, probírat je kolem a kolem. Aby nám nepřerostly přes hlavu, musíme je začít řešit.


A zde začneme uvažovat o první překážce – jazyková bariéra. Jak jsme již řekli, vyjádřit podstatu problémů v cizím jazyce může být dosti složité. Nehledě na to, že získat odbornou péči v zahraničí je velmi náročné, a to nejen finančně, ale i časově. Řešení psychických problémů většinou nesnese odkladu, jenže kde v zahraničí najít česky mluvícího psychologa?


Mojra.cz i na cestách


Řešení je nasnadě. Naše online psychologická poradna Mojra.cz je dostupná odkudkoliv, ať už se nacházíte za humny, nebo až na druhém konci světa. Ke konzultaci s psychologem vám stačí jediné – připojení k internetu. A to již v dnešní moderní době není (až na pár výjimek) problémem.


Kdykoli budete potřebovat pomoc a radu psychologa, objednáte si jednoduše online konzultaci. Nemusíte na ni zdlouhavě čekat, díky velmi krátkým objednacím lhůtám. Získáte tak terapii na dálku, a to napříč celým světem, z dovolené i služební cesty. Známe i případy, kdy člověk začal s psychologickou terapií již v Česku, a do zahraničí v podstatě utekl žít nový, lepší život. Díky tomu, že Mojra.cz funguje online, může mít takto člověk psychologa obrazně řečeno neustále při sobě. A co je hlavní, je to psycholog, který mu rozumí, u kterého nemusí uvažovat, zda použil správné slovní obraty apod.


Možnost online psychologického poradenství tak jistě ocení všichni, kteří se z nějakého důvodu ocitli v zahraničí a řeší problémy v oblasti osobního, rodinného, partnerského či pracovního života, které chtějí co nejrychleji vyřešit. Nemusí nikde složitě hledat dostupné psychology, čekat na konzultaci několik týdnů, ale mohou reagovat na vzniklou problematickou situaci ihned. A to vše díky online konzultacím s psychology přes email, Skype, WhatsApp, Viber nebo telefonicky.




Nenechte si problémy zničit váš krátko i dlouhodobý pobyt v zahraničí a začněte je co nejdříve řešit s našimi psychology, kteří jsou tu pro vás online od pondělí do neděle i ve večerních hodinách. 












Právě jste četli článek: „Psycholog na cesty“ aneb Jak řešit psychické problémy ze zahraničí?

Komentáře

  • Připojte se do diskuze.
    Zadéjte Váš kometář.

  • Avatar

Podobné články



Mojráček: Jak motivovat děti k domácím pracím?

Mojráček: Jak motivovat děti k domácím pracím?

Autor: Psychologická poradna| Jak motivovat děti k domácím pracím? Co funguje a co ne? Jak k dětem přistupovat?Byl víkend a maminka po snídani poprosila Mojráčka, jestli by mohl vyluxovat celý dům. Mojráček jí to slíbil. Po snídani se ale zvedl od stolu, neodnesl si ani talířek, a utíkal do svého pokoje, kde si zapnul počítač. Když se ani za hodinu nezačalo nic dít, zavolala maminka na Mojráčka znovu. „Jóó,“ volal Mojráček na maminku z pokojen, „...

Pokračovat ve čtení

POPORODNÍ DEPRESE: Když je mateřství plné smutku

POPORODNÍ DEPRESE: Když je mateřství plné smutku

Mateřství je obvykle spojováno především s pozitivními pocity. Těšení se na miminko. Radost z prvního úsměvu. Dojetí z miminkovské vůně. Pocit všeprostupujícího štěstí. Pravdou ovšem je, že téměř každá pátá maminka se potýká také s množstvím negativních emocí. Všudypřítomný strach, úzkost, vyčerpání, zmatek. Mateřství přináší množství změn, novou životní roli a pořádný hormonální koktejl. Prozatím se stále...

Pokračovat ve čtení

Nebojte se dětského psychologa! Pomůže vašemu dítěti i vám

Nebojte se dětského psychologa! Pomůže vašemu dítěti i vám

Děti se mohou potýkat s různými problémy, ať už jsou to obtíže ve škole, změny v chování, deprese, úzkosti, strach, nebo jen nejistota v nových situacích. Mnoho rodičů se obává vyhledat pomoc dětského psychologa. Strach z neznámého, stigmatizace a mýty o psychologické péči brání rodičům v tom, aby pomohli svému dítěti i sobě samým. Co dětský psycholog dělá? Dětský psycholog se zaměřuje na péči o duševní zdraví dětí...

Pokračovat ve čtení

Psychologové portálu Mojra.cz

Štítky


Objednejte si konzultaci ještě dnes!    Objednat