Partner má milenku, nechce to s ní ukončit

https://www.blog.mojra.cz/post/15

Značně ožehavým tématem partnerských vztahů je nevěra. Může se jednat o jednorázovou či dlouhodobou záležitost, má mnoho důvodů, každý na ni nahlíží jinak a podle toho hledá řešení. V tomto článku se zaměříme na situaci, kdy muž má milenku a odmítá tento poměr ukončit. Odhalení nevěry je pro ženu velmi psychicky náročné a bolestivé, prožívá pocity zahanbení, zmaru, zrady, vzteku, nenávisti aj.


Nejčastěji si žena klade otázky „Co má ona a já ne? Jak mi to mohl udělat?“


Zkusme se nejprve podívat na nejčastější důvody, které vedou muže k nevěře.


·         Nedostatek porozumění
Ač se může zdát, že si muži hledají milenku pouze kvůli sexu, není to tak úplně pravda. I váš přítel potřebuje alespoň občas pochválit, chce se cítit uznáván a obdivován. Pokud se mu toho doma nedostává, hledá jinde.


·       Sex
Pokud jste s přítelem již delší dobu nespali, nebývá výjimkou, že začne být váš sexuální život stereotypní, méně častý či z něj sex úplně vymizí. Právě kvůli nedostatku sexu či monotónnosti jsou muži nejčastěji nevěrní.


·        Zvědavost
C
o když je to jinde lepší než doma? Pro muže není nic snazšího než podlehnout pokušení zjistit, jestli o něco nepřicházejí.  


·       Doma už to není, co to bývalo
S léty přibývají starosti, vy neustále řešíte domácnost, děti, hypotéku apod. a nemáte čas být pořád tou veselou dívkou, kterou jste bývala, když se do vás přítel zamiloval.


·      Zvyšuje si sebevědomí
Co by se mohlo muži líbit více než žena, která na něm nešetří lichotkami, obdivuje jej a dává mu to patřičně najevo a ke všemu je nejlépe o polovinu mladší než vy, s postavou modelky, na které se ještě nepodepsala léta ani porod? 


Co teď?

Jakmile překonáte prvotní šok ze zjištění, že má váš partner milenku, je důležité celou situaci společně prodiskutovat, položit si otázku, zda oba chcete vztah zachránit a co je pro to nutné udělat. Samozřejmě každá žena trvá na tom, aby partner poměr s milenkou skončil. Může se stát, že on ukončit vztah s milenkou odmítá a chce se rozejít s vámi, nebo naopak tvrdí, že miluje vás obě a nechce ani jednu ztratit. Pokud si stojíte za tím, že milenku musí opustit, zde je několik málo rad, jak toho docílit.


1.      Stanovte si konkrétní řešení a termín.
Pokud váš partner slibuje, že vztah ukončí, chtějte přesně vědět, jak bude postupovat a v jakém časovém horizontu. Sledujte, zda kroky, které slíbil udělat dodržuje, nebo zda se neustále jen vymlouvá a oddaluje. Podle toho poznáte, zda rozchod s milenkou myslí vážně, nebo vás chtěl jen uchlácholit.


2.      Zamyslete se nad důvody, které ho k nevěře vedly.
Promluvte si o nich a zkuste společně vymyslet, co změnit, aby váš vztah fungoval tak jak má, bez nevěry.


3.      Přehnaně nevyčítejte.
 Ženy mají tendenci být hysterické, aniž by se nad problémem nejdříve více zamyslely. Co když byl váš partner už delší dobu nespokojený, chtěl to s vámi řešit a vy jste ho nevnímala? Jestliže mu milenka dává to, co u vás nenašel, je samozřejmé, že se s ní rozejít nechce. Vyslechněte si všechny partnerovy potřeby a hledejte řešení, jak je uspokojit, aniž by měl nadále nutkání zůstat s vaší sokyní.


4.      Převezměte iniciativu.
Jedině tak váš partner uvidí, že vám na něm opravdu záleží a myslíte to vážně.


5.      Vyhledejte odbornou pomoc.
Ať už se jedná o manželskou poradnu či terapie pro vás samotnou. Párová terapie může vám oběma v mnohém pomoci. Získáte nezaujatý pohled třetí osoby a návrh možností, co pro fungující a kvalitní vztah můžete oba udělat. 












Právě jste četli článek: Partner má milenku, nechce to s ní ukončit

Komentáře

  • Připojte se do diskuze.
    Zadéjte Váš kometář.

  • Avatar

Podobné články



Mojráček: Jak motivovat děti k domácím pracím?

Mojráček: Jak motivovat děti k domácím pracím?

Autor: Psychologická poradna| Jak motivovat děti k domácím pracím? Co funguje a co ne? Jak k dětem přistupovat?Byl víkend a maminka po snídani poprosila Mojráčka, jestli by mohl vyluxovat celý dům. Mojráček jí to slíbil. Po snídani se ale zvedl od stolu, neodnesl si ani talířek, a utíkal do svého pokoje, kde si zapnul počítač. Když se ani za hodinu nezačalo nic dít, zavolala maminka na Mojráčka znovu. „Jóó,“ volal Mojráček na maminku z pokojen, „...

Pokračovat ve čtení

POPORODNÍ DEPRESE: Když je mateřství plné smutku

POPORODNÍ DEPRESE: Když je mateřství plné smutku

Mateřství je obvykle spojováno především s pozitivními pocity. Těšení se na miminko. Radost z prvního úsměvu. Dojetí z miminkovské vůně. Pocit všeprostupujícího štěstí. Pravdou ovšem je, že téměř každá pátá maminka se potýká také s množstvím negativních emocí. Všudypřítomný strach, úzkost, vyčerpání, zmatek. Mateřství přináší množství změn, novou životní roli a pořádný hormonální koktejl. Prozatím se stále...

Pokračovat ve čtení

Nebojte se dětského psychologa! Pomůže vašemu dítěti i vám

Nebojte se dětského psychologa! Pomůže vašemu dítěti i vám

Děti se mohou potýkat s různými problémy, ať už jsou to obtíže ve škole, změny v chování, deprese, úzkosti, strach, nebo jen nejistota v nových situacích. Mnoho rodičů se obává vyhledat pomoc dětského psychologa. Strach z neznámého, stigmatizace a mýty o psychologické péči brání rodičům v tom, aby pomohli svému dítěti i sobě samým. Co dětský psycholog dělá? Dětský psycholog se zaměřuje na péči o duševní zdraví dětí...

Pokračovat ve čtení

Psychologové portálu Mojra.cz

Štítky


Objednejte si konzultaci ještě dnes!    Objednat