Jak najít FIREMNÍHO PSYCHOLOGA

https://www.blog.mojra.cz/post/153

Fungující vztahy na pracovišti, spokojení a produktivní zaměstnanci, to je sen každého zaměstnavatele. Bohužel realita je většinou opačná a na pracovišti často vázne komunikace, zaměstnanci promítají své osobní problémy do svého pracovního nasazení a vnímají práci pouze jako nutné zlo. Aby majitelé firem takovýmto situacím předcházeli, případně je řešili již v zárodku, nabízejí svým zaměstnancům nový benefit – služby firemního psychologa.


Ačkoli se může zdát, že najít firemního psychologa je jednoduché, není tomu tak. Internetové portály jsou dnes sice přesyceny nabídkami psychologů, kteří se chtějí věnovat oblasti firemní psychologie, avšak je potřeba zohlednit mnoho faktorů. V první řadě si musí zaměstnavatel promyslet, zda chce psychologa ve firmě zaměstnat, nebo zda hledá někoho zvenčí. Obecně to vypadá tak, že menším firmám postačí externí psycholog, u větších firem je pak přínosem mít psychologa přímo v sídle firmy, tedy jako interního zaměstnance. Jenže…


Jakmile je psycholog přítomen ve firmě, je otázkou, nakolik jeho služeb budou zaměstnanci využívat. Přece jen, i když se není za co stydět, chtějí lidé návštěvu u psychologa utajit, což v případě, kdy by měli navštívit jeho kancelář v sídle firmy, není tak jednoduché.


Dále pak musí personalisté a majitelé firmy zvážit, zda chtějí využít pomoc psychologa i v jiných oblastech, než je pouze pomoc zaměstnancům. Firemní psycholog může být totiž přínosem také při výběrových řízeních apod.


V jakých oblastech může firemní psycholog pomoci?


Vztahy na pracovišti 

  • komunikace mezi spolupracovníky, podřízenými a managementem firmy, prevence šikany na pracovišti a mnoho dalšího.


Motivace zaměstnanců

  • firemní psycholog dokáže pomoci s nastavením adekvátního motivačního systému.

Recruitment a adaptace zaměstnanců 

  • psycholog dokáže být nápomocen při výběru nových pracovníků, odhalí včas silné a slabé stránky uchazeče, pomůže novému zaměstnanci s adaptací na pracovišti apod.


Rozvoj zaměstnanců

  • psycholog dokáže posoudit nedostatky, které snižují výkonnost na pracovišti a navrhne různé způsoby řešení.


Prevence syndromu vyhoření

  • díky včasné psychodiagnostice zaměstnanců může firemní psycholog pomoci s odstraněním stresu na pracovišti, nastaví vhodný preventivní program pro zaměstnance tak, aby se předcházelo syndromu vyhoření.


Všeobecné psychologické poradenství

  • rodinné, partnerské a osobní problémy snižují pracovní výkonnost zaměstnanců. Firemní psycholog by měl být schopen pomoci zaměstnancům i s jejich soukromými psychickými problémy.



Kde hledat firemního psychologa?


Jak jsme již zmínili výše, možností je hodně. Od doporučení známých, přes internetové portály. Firemní psycholog by měl splňovat několik kritérií – měl by být zaměstnancům k dispozici v co nejkratší době, měl byl se specializovat nejlépe na všechny oblasti psychologie, měl by být schopen zajistit klientům co největší diskrétnost…


A právě otázka anonymity je velmi palčivá, protože jak chcete utajit svou návštěvu psychologa před spolupracovníky? Řešením může být naše online psychologická poradna Mojra.cz. Jelikož fungujeme online, odpadá nutnost osobní návštěvy psychologa, tedy je zaručena stoprocentní diskrétnost. Kromě toho si může zaměstnanec vybrat z několika psychologů podle toho, jaký problém potřebuje vyřešit. Má tak jistotu, že se mu dostane opravdu erudovaného názoru a návrhu řešení.



Jaké výhody přináší Mojra.cz firmám?


  • online psychologické konzultace přes Skype, WhatsApp, Viber, telefonicky a emailem formou benefitu pro zaměstnance
  • množstevní slevy
  • dárkové poukazy a slevové kupony v elektronické i tištěné formě
  • administrativní portál pro firmy s přehledem provedených konzultací
  • telefonickou podporu zaměstnancům od pondělí do pátku (8 -21h)
  • konzultace v odpoledních/večerních hodinách i o víkendu
  • možnost anonymní registrace pro zaměstnance





Jestliže vlastníte firmu a chcete mít spokojené zaměstnance, neváhejte využít tuto novodobou možnost firemních benefitů a dopřejte jim pomoc firemního psychologa. Zaměstnanci, kteří jsou ve stresu, nebo se potýkají s různými problémy nedokáží odvádět takové výkony jako ti, kteří jsou v psychické pohodě. A co může být lepšího, než darovat svým zaměstnancům psychickou pohodu?

 









Více informací o tom, jak najít firemního psychologa naleznete ZDE




Pro registraci společnosti klikněte ZDE















Právě jste četli článek: Jak najít FIREMNÍHO PSYCHOLOGA

Komentáře

  • Připojte se do diskuze.
    Zadéjte Váš kometář.

  • Avatar

Podobné články



Jak objednat dítě k psychologovi?

Jak objednat dítě k psychologovi?

Návštěva psychologa je velice citlivé téma. Zejména v případě dětí se nad vším snáší mnoho otazníků. Je potřeba jít s dítětem k psychologovi? Kdy bychom jako rodiče neměli návštěvu psychologa odkládat? Jaké máme možnosti? Není na to naše dítě ještě moc malé?.... Pojďme se tomu podívat na zoubek. Mnoho rodičů neví, jaký je rozdíl mezi psychologem a psychiatrem, takže mi dovolte krátce toto objasnit. Zatímco PSYCHIATR je lékař, který d...

Pokračovat ve čtení

Soukromý psycholog vs. psycholog na pojišťovnu

Soukromý psycholog vs. psycholog na pojišťovnu

Rozhodli jste se vyhledat pomoc psychologa, ale neumíte se rozhodnout, zda si vybrat soukromou poradnu, nebo tu, kde vám konzultaci uhradí pojišťovna? Vše má svá pro a proti. Pojďme se tedy podívat na to, co vám může soukromý psycholog oproti psychologovi na pojišťovnu nabídnout. Třeba vám to ulehčí rozhodování.Když terapii proplácí pojišťovnaNěkteří lidé jednoduše nemají dostatek financí na to, aby si mohli zaplatit terapii u soukromého psychologa. Nebo...

Pokračovat ve čtení

Valentýn: Jaký vliv má tento svátek na naše emoce?

Valentýn: Jaký vliv má tento svátek na naše emoce?

Valentýn, den zamilovaných, je každoročně spojen s návaly růží, čokolád a romantických gest. Pro mnohé je toto sváteční období zdrojem radosti a romantiky, zatímco pro jiné může být spíše zdrojem stresu a úzkosti. Z pohledu psychologie můžeme zkoumat různé aspekty Valentýna a jeho dopad na naše emoce a vztahy. Ideál romantické lásky Jedním z hlavních faktorů, který ovlivňuje naše pocity v době Valentýna, je sociální tlak. Média a reklamy n...

Pokračovat ve čtení

Psychologové portálu Mojra.cz

Štítky


Objednejte si konzultaci ještě dnes!    Objednat